Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodič kroz trudnoću: Spisak stvari koje bi trebalo da uradite u drugom trimestru

Kada prođu jutarnje mučnine karakteristične za prvi trimestar, dolazi period kada se mnoge buduće mame osećaju bolje. Evo šta ne bi trebalo da propustite u ovom periodu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Drugi trimestar trudnoće za mnoge trudnice predstavlja razdoblje bezbrižnosti i sreće. Kritičan period za eventualni pobačaj je prošao, pa su žene mnogo opuštenije. 

Pogledajte šta je to što biste trebale da obavite u drugom trimestru:

Počnite sa pohađanjem prenatalnih vežbi

Ako to niste do sada učinili, drugi trimestar je pravo vreme da krenete sa laganim vežbama. Mnoge trudnice složile su se da su grupne prenatalne vežbe odličan način da upoznate i družite se sa drugim budućim mamama sa kojima možete da razmenjujete iskustva. Prenatalne vežbe mogu biti različitog tipa - od joge i pilatesa do časova plesa. Odličan način da se pripremite za porođaj, a ujedno i da se zabavite.

Povezane vesti

Kontrole u drugom trimestru

U drugom trimestru, svog ginekologa ćete viđati jednom mesečno, osim ako vaša trudnoća ne zahteva češće kontrole. Verovatno ćete morati nekoliko puta da vadite kako biste proverili da nemate trudnički dijabetes, da li je sve u redu sa bebom, a takođe ćete moći i da otkrijete kog pola je vaša beba!

Počnite da kupujete odeću za trudnice

Kod većine budućih mama trudnoća se primeti između dvanaeste i osamnaeste nedelje. Iako vam vaša odeća možda još uvek odgovara, verovatno ćete se bolje osećati u odeći za trudnice koja je šira. Imajte na umu i to da ćete možda biti još krupniji, pa zato izaberite odeću za broj veću.

Počnite da mažete kremice protiv strija

Ukoliko je vaša koža nerastegljiva, moguće je da nećete moći da izbegnete nepoželjne linijice nakon trudnoće. Međutim, situaciju svakako možete ublažiti mazanjem krema protiv strija.

Počnite da spavate na stranu

Već kada budete na polovini drugog stanja preporučljivo je da izbegavate spavanje na leđima, dok se savetuje spavanje na stranu (posebno levu). Da bi vam bilo udobnije stavite jastuk između nogu ili iza leđa.

Povezane vesti

Suzite listu imena

Do sada ste već verovatno napravili spisak imena za vaše buduće dete. Međutim, kako biste skratili spisak isprobajte sledeće: napišite deset imena koja vam se dopadaju, a isto neka učini i vaš partner, potom zajedno izbacite imena koja vam se ne dopadaju. Istu stvar ponavljajte sve dok ne dođete do imena koje se i vama i vašem partneru najviše sviđa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica