Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski vladari ponovo u modi: 5 najpopularnijih imena za dečake u 2015.

Najčešće davano ime dečacima u Beogradu 2014. godine bilo je Luka. Saznajte koja muška imena su bila najpopularnija u toku godine koja je na izmaku...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sudeći prema statistici koju je objavila stranica Značenje-imena, ove godine je Stefan svrgnuo sa trona dugogodišnjeg vladara Luku i preuzeo od njega krunu, onako kako i priliči njegovom imenu.


Pročitajte i... Beograd: Najpopularnija imena za dečake u poslednjih pet godinaNaime, ime Stefan je grčkog porekla i znači "onaj koji je krunisan". Zato su i svi kraljevi srpske dinastije Nemanjić ispred ličnog imena dodavali ime Stefan kao počasno ime: Stefan Nemanja, Stefan Prvovenčani, Stefan Radoslav, Stefan Vladislav, Stefan Uroš I, Stefan Uroš II, Stefan Uroš III, Stefan Uroš IV , Stefan Uroš V. 


Pročitajte i...  Najlepša muška imena u Srbiji

Po popularnosti, iza Stefana slede Luka, Lazar i Filip. Na petom mestu je Vuk koji je po mnogo čemu poseban. Osim toga što je najkraće na listi, ovo je i jedino ime u top 15 imena koje je izvorno sa ovih prostora. Naime, u prošlosti se verovalo da reč ima dejstvo magije, te se ovo ime davalo muškom detetu u porodici gde su vladale smrtonosne bolesti, da bi sva zla pobegla od "vuka".

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica