Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasprava na Internetu: Da li je trudan par ili je trudna žena?

Blog jedne mame kojoj smeta kada parovi objavljuju da su „trudni“ izazvao je veliki broj komentara na Internetu.

  Izvor: Foto: Profimedia


Da li je žena, iako pored sebe ima partnera, sama u svojoj trudnoći ili i budući tata oseća sve tegobe i radosti drugog stanja?


Mama blogerka Kristina Sauervajn  priznaje da je često iritirana kada parovi objavljuju da su „trudni“. Raduje se sreći budućih roditelja i drago joj je što će svet biti bogatiji za još jednog stanovnika, ali ne može, kako kaže, da ne primeti da nisu oboje trudni.

„’Čekamo bebu’ je sasvim u redu“, objašnjava ona, ali ističe da je objava da je par u drugom stanju „ljigava“.

„Što je još važnije, to je netačno, što čini takve parove još više veštačkim i snishodljivim“, smatra Kristina.

Ona zbog toga moli parove da prestanu da izražavaju na takav način jer, ukoliko u međuvremenu nije došlo do čudesnog napretka nauke, jedino žena može nositi bebu. Na kraju krajeva, kako podseća Kristin, nema reči „mi“ tokom povraćanja zbog jutarnjih mučnina, bebinog pomeranja, bolova za vreme porođaja, postporođajne depresije itd.

„Razumem želju koja stoji iza te fraze – partner je uključen u sve što se tiče bebe“, smatra ona, ali veruje da je ovo pogrešan način, pre svega jer umanjuje važnost iskustva i sposobnosti koja se tiče isključivo žene.

Uprkos brojnim argumentima koje je ova mama iznela, mnogi čitaoci njenog bloga nisu se složili s njom, što je pokrenulo lavinu komentara i raspravu na Internetu. Neke od budućih mama smatraju da su one i njihovi partneri tim i da to što žena nosi bebu ne znači da je otac potpuno isključen, već da je neizostavan deo bez kojeg bi trudnički dani bili mnogo teži i podrška koja oseća svaku nedaću i radost koje očekivanje bebe nosi sa sobom.

„Ono što ne mogu da ’svarim’ jesu žene koje se neprestano žale zbog trudnoće i toga kako njihova tela izgledaju nakon porođaja, do te mere da ih nervira fraza kojom se ukazuje na to da su oba partnera u drugom stanju“, bila je oštra jedna od čitateljki Kristininog bloga.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica