Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trudnička garderoba za hladne dane

Prelazak toplijeg godišnjeg doba u hladnije najčešće stvara velike probleme trudnicama u izboru garderobe.

Tokom trudnoće, vaše telo se toliko brzo menja, da bi zaista bilo suludo kupovati gomilu nove garderobe za svaki trimestar. Ali, i taj problem se uspešno prevazilazi - odabirom nekoliko "pravih komada" odeće. Dopunjeni raznim pratećim detaljima iz vašeg ormara, svaki put će davati utisak novog izgleda. Pratiće vas do porodilišta, ali i kasnije.

Kratki kaputići

Slojevito odevanje je uvek idealno rešenje za svako godišnje doba. Uvek možete za tili čas da se rashladite ili utoplite skidanjem ili dodavanjem jednog sloja garderobe. A ono što vam je preko potrebno u hladnim danima, jeste kaput. Do problema dolazi kada vas hladno vreme iznenadi, a stomak "ne može da stane" u prošlogodišnji model kaputa. Šoping je, ipak, neizbežan, ali može da bude veoma uspešan. Naime, to što ste u drugom stanju, ne znači da ne možete da nađete nešto što će vam se dopadati i sledeće godine. Možete da potražite kratke kaputiće sa reverima.

Takav kroj se često radi u varijanti sa sečenjem ispod grudi i širim donjim delom, tako da je idealno rešenje za trudnoću, ali i za kasniji period.

  Čizme bez visokih potpetica

Pred vama je još jedan težak zadatak. Nakon kaputa, potrebne su vam cipele. Kod velikog broja žena, tokom trećeg trimestra trudnoće se javlja oticanje stopala, ponekad se stopalo uveća i za čitav broj. To može da napravi veliki problem, jer odbacuje mogućnost nošenja stare obuće. Ali, to nije i jedini povod za nov trošak. Trudnoća je stanje u kome se lako gubi ravnoteža, tako da visoke potpetice na neko vreme treba da odložite i zaboravite. Ukoliko ste ipak "ovisnik o štikli", priuštite sebi nižu varijantu, do pet centimetara, i to "punu", koja prati širinu cipele. Kako su ravne cipele i dalje apsolutni trend, olakšajte sebi i svom stopalu i nabavite ravne čizmice. Ukoliko pronađete model sa rastegljivom sarom (gornjim delom), ili sa šniranjem, to vam daje mogućnost da "popuštate" čizme prilikom oticanja nogu. Ako cipele koje vam se dopadaju nemaju anatomsko "dno", nabavite uloške. Oni će vas osloboditi napetosti koja je prisutna u stopalima tokom trudnoće, a koju podstiče i to što u hladnom periodu stopalo mora da bude ukalupljeno i zatvoreno u dubokoj cipeli.

Tamara Piper, modni dizajner

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica