S obzirom na činjenicu da je u modi sve već izmišljeno, treba da budete "čarobnjak" kako biste u moru ponuda pronašli pravu kombinaciju za sebe. Ukoliko ste u drugom stanju - to je nešto najlepše što je moglo da vam se dogodi! Svakako, i u tom periodu bi trebalo da vodite računa o svom izgledu, nikako da se zapustite.

Pazite da ne preterate

Naime, priličan broj žena koristi trudnoću kao izgovor za nekontrolisano konzumiranje hrane. A kada se to otrgne kontroli, opravdanja se traže u krupnoći bebe ili višku vode. No, višak od dvadeset kilograma - koji ostaje i nakon porođaja (osim ukoliko vaš metabolizam nije vanserijski), teško se skida. Zbog toga se potrudite da se pravilno hranite, jer ćete tako i vi i beba biti zdravi. Uz adekvatnu negu i dobar odabir garderobe, narednih devet meseci ćete prosto blistati!  

Ne mora sve da bude skupo

Ako ste trudni, ne znači da morate da potrošite čitavo bogatstvo na novu garderobu. Uz kombinaciju odevnih predmeta koji se već nalaze u vašem ormaru, sa nekoliko novih - koji će da «rastu» sa vama (zahvaljujući specifičnom kroju koji je primeren trudnoći), rešićete naizgled veliki problem. Jedan ili dva para pantalona sa podesivim pojasom - bilo da je u pitanju džins ili platno, zameniće pantalone koje ste do sada nosili. One imaju proširenje u vidu džepa za stomak, tako da će vam uvek biti udobno. U ovom obliku mogu da se nađu i suknje, ako vam se više dopada ta varijanta. Košulje, majice, bluze... koje ste do sada nosili, a nisu uske i nerastegljive, bez problema ćete moći da nosite tokom većeg dela trudnoće (naravno, uvek ima izuzetaka). To se odnosi i na haljine, koje ne moraju uvek da budu sečene ispod grudi.

Nešto ipak morate da kupite

Ipak, u nešto ćete morati da investirate - a to su kvalitetni pamučni  brushalteri. U praksi se potvrdilo kao dobro rešenje da već u trudnoći nabavite brushaltere za dojilje, jer će vam koristiti u dužem periodu. Oni imaju široke bretele koje drže grudi i sprečavaju prekomerno opuštanje mišića usled povećanja težine grudi.

Bilo bi dobro i da pitate vaše prijateljice, koje su skoro bile u drugom stanju, da vam pozajme nešto od trudničke garderobe, kako biste izbegli višak troškova. U svakom slučaju, uživajte u trudnoći svakog dana - lepi i uredni!    


Tamara Piper, dizajner