Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odeća za izlazak iz porodilišta

Predupredite situaciju da vam suprug bira garderobu za izlazak iz bolnice, pa na vreme pripremite željenu kombinaciju

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako se i vi spremate da uskoro dočekate svoje čedo, dobro se pripremite i još jednom proverite da li je sve na svom mestu - torba spakovana, bebin kutak namešten, razne sitnice pokupovane... Sve je spremno za taj dugo očekivani dan, kada ćete izaći iz bolnice sa vašom bebom u naručju. Međutim, da li ste vi spremni?

Okupirane velikim pripremama i stalnim strahom "da sve bude u najboljem redu", 90 odsto budućih mama ne razmišlja o onome što će da dođe posle, kada porođajni bolovi postanu stvar prošlosti.

Prva slika sa bebom

Dobro, ne treba paničiti. Korak po korak. Prvi korak je, verovali ili ne, u direktnoj vezi sa garderobom. Iako je potpuno suludo modirati se kada su vam na pameti mnogo veće i značajnije teme, vašu prvu fotografiju sa bebom ćete gledati i čuvati do kraja života. Kako se nikada ne zna kada će beba biti spremna da ugleda  svetlost dana, treba na vreme pripremiti odeću za izlazak iz bolnice.

Izaberite garderobu sami

Većina trudnica računa da će obući ono u čemu je stigla u porodilište. Zvuči razumno, zar ne? Ali, čak i ako se zanemari svečanost samog čina, u nekim porodilištima se garderoba porodilje, zajedno sa obućom, predaje onom ko je bio u pratnji. A to je najčešće unezvereni suprug, koji će to prvom prilikom da zaboravi. Predupredite situaciju da vam suprug bira garderobu za izlazak iz bolnice, pa na vreme pripremite željenu kombinaciju.

Prilikom odabira morate da vodite računa o vremenskim uslovima (tokom trudnoće se ne menja samo vaša figura, već i godišnja doba), veličini odeće i, naravno, estetici.

Toplo-hladno

Ukoliko vam je termin porođaja na prelazu dva godišnja doba, kada je vreme varljivo, morate voditi računa o tome da odeća bude slojevita i da lako možete da se otarasite viška. Nakon porođaja, i vi ćete biti osetljiviji i "varljivi". Hormoni luduju, pa čas može da vam bude toplo, čas hladno. Dodatan stres, kao i preznojavanje ili rashlađivanje, nisu vam potrebni. Ako ste vi zadovoljni i mirni, biće i vaša beba.  

Dan za pamćenje

Imajte u vidu da stomak nakon porođaja ne nestaje sam od sebe. Za to je potrebno vreme i strpljenje. Pa čak i ako ste na svoju težinu dodali samo "težinu bebe", ne znači da ćete moći odmah da se uvučete u svoj omiljeni džins. Neka to bude nešto komotnija garderoba - u kojoj ćete, prvenstveno, dobro da se osećate, a zatim i dobro da izgledate. Budite tog, za vas važnog dana - lepi, uredni i doterani. Vredeće.

U trenutku kada nijedan drugi osećaj neće moći da nadjača nezadrživu radost, koja će prosto da sija sa vašeg lica - zbog uspešno okončane trudnoće, sve brige padaju u senku. To su trenuci koji se pamte, i na koje se u mislima uvek vraćamo kada smo tužni ili zabrinuti. Zato neka taj trenutak bude savršen u svakom pogledu.

Tamara Piper, modni dizajner  

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica