Kako da izmerite detetu stopalo i kupite obuću bez njega? Jedna stvar će vas spasti muke, jednostavno je

Pogledajte kako da na jednostavan način izmerite detetu stopalo i kupite mu odgovarajuću obuću.

Shutterstock

Kupovina dečje obuće nije nimalo lak posao, to će potvrditi svaki roditelj koji je barem jednom bio u ovakvoj kupovini.
Problem je u tome što je veoma teško da kupite obuću za dete a da je ono ne proba, zbog veličine. S druge strane, mališani u kupovini umeju da se unervoze i da postanu nemogući.

Jedna pametna mama, međutim, našla je rešenje, pa je sa svima na društvenim mrežama podelila kako meri stopalo svog deteta, da bi zatim bila sigurna da mu obuća odgovara.

"Lak način da znate koju veličinu obuće da kupite, a da pritom ne vodite dete u kupovinu", napisala je ova mama, dodajući da bi volela da je to znala kada je prvi put postala mama.

Za njen trik vam je potrebno samo parče konca za zube, a kako je ova mama pokazala u vidu, ona jednostavno konac za zube prisloni na bebino stopalo, od stopala do vrha palca, a zatim taj deo konca odseče. Nakon toga, ovaj konac koristi kako bi izmerila unutrašnji đon odnosno gazište obuće.

This browser does not support the video element.

Trik za merenje dečjeg stopala   TikTok/alimomlife

Ovaj trik oduševio je mnoge roditelje koji kažu da je zaista teško kupovati obuću bez prisustva deteta jer različiti proizvodđači imaju različite mere odnosno brojeve, ali da merenje na ovaj način zaista može da ih spasi muka.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako da deca duže nose patike  TikTok/ ljflommom