Vladeta Jerotić bio je jedan od najistaknutijih srpskih lekara, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, čiji si saveti i promišljanja i dalje prepričavaju. Ovaj akademik bio je veoma posvećen proučavanju porodice, braka, razvoja dece, a neki njegovi sjajni saveti su viralni i na društvenim mrežama.

Instagramom kruži i jedan od snimaka sa njegovih predavanja na kojem govori o dosadi u braku, tj. kada se ona javlja i kako je prevazići.

"Dosada u braku, naravno, o tome sam najduže pisao. Dobro pazimo. Dosada u braku bude posle, ne znam, pet, deset godina braka. Bude povremeno i dosadno. A može li se obnoviti brak? Pa obnavlja se brak neprekidno, treba ga svaki dan obnavljati", rekao je dr Vladeta Jerotić, pa nastavio:

"Ta ljubav više nije zaljubljenost, ali je prešla u zreliju formu koja se zove ljubav. Pa, neguj ljubav u braku. Šta sve neguješ? Dete, pa cveće, pa psa ili mačku. A što ne neguješ ženu ili žena muža? Jedni druge, negujte se", poručio je čuveni akademik dr Vladeta Jerotić.

BONUS VIDEO:

Vladeta Jerotić u uspehu braka TikTok/ srbijuupoznaj

(Yumama/N. Z.)