Ime bebe je za mnoge novopečene roditelje najvažnija odluka koji moraju da donesu. Mame i tate se često ne slažu oko toga kako će se njihovo čedo zvati, pa neretko prođe i po nekoliko nedelja pre nego što donesu konačni sud. Jer, to je ime koje bi njihovo dete trebalo da nosi celog života, sa kojim će morati da "preživi" školu, odrastanje, pa i dočeka duboku starost... Zato psiholozi napominju da postoje 4 stvari koje bi trebalo da svaki roditelj uzme u obzir pre nego što donese odluku kako će se beba zvati.  A nekada se dese neke neočekivane okolnosti koje roditeljima pomognu da se za ime odluče iz interesa!

Vlasnik internet provajdera obećao je da će poštovati ponudu besplatnog WiFi-a tokom 18 godina čak i ako firma propadne, za svako dete nazvano po njegovoj kompaniji. Jedan par novopečenih roditelja su iskoristili ovu ponudu besplatnog WiFi-a dok njihovo dete ne postane punoletno, u zamenu za davanje imena svojoj bebi po provajderu.

Švajcarski internet provajder Tvifi oglasio je ponudu na svom sajtu, navodeći da će roditelji koji svojim mališanima daju ime Tvifius ili Tvifia besplatno surfovati internetom dok njihovo dete ne postane punoletno.

Pisalo je: „Jednostavno postavite fotografiju izvoda iz matične knjige rođenih vašeg deteta. Nakon verifikacije, Tvifi će vam dati 18 godina besplatnog interneta.“

Jedan par od 30 i 35 godina, koji je odlučio da ostane anoniman, prihvatio je ponudu od Tvifi kompanije, tako što je svojoj devojčici dao ime Tvifia. Roditelji, koji su ime koristili kao drugo srednje ime devojčice, kažu da će novac koji bi inače potrošili na WiFi  da stave na štedni račun za svoju ćerku, nadajući se da će moći da nauči da vozi i kupi auto kada puni 18 godina, kako je preneo je Kidspot.

Tata je rekao: „Što sam duže razmišljao o tome, ime mi je postajalo jedinstvenije i tako je sve dobijalo svoj šarm. Iako je njegova supruga priznala da je u početku oklevala, rekla je: „Za mene, ime Tvifia takođe predstavlja neku vrstu veze, u ovom značenju. Večnu vezu. Ima mnogo lošijih imena. I što češće kažemo 'Tvifia', bolje mi zvuči."

Par je ime stavio u izvod iz matične knjige rođenih svoje ćerke, iza druga dva imena, ali je rekao da su i ostali u porodici razdragani zbog ove odluke.

"Želimo da ostanemo anonimni jer ne želimo da se pravdamo", rekli su. "Zato što nas optužba da smo prodali ime našeg deteta jako pogađa. I malo nas je sramota."

Prijavljeno je da se vlasnik Tvifija Filip Foš obavezao da će platiti njihov internet čak i ako njegova kompanija propadne, jer je to "pitanje časti", dodao je u vreme kada je Tvifijeva ponuda i dalje bila otvorena i za druge novopečene roditelje.

A da li biste vi uradili tako nešto?

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Trik za gasove i grčeve kod beba TikTok/enchantednanny