Kako ova mama kaže: “Kupujem stalno novu odeću svojim dečacima i oni se vraćaju iz škole sa mrljama od trave ili prljavštine. Izraz „dečaci će uvek biti dečaci“ definitivno se odnosi na to kako se moji sinovi odnose prema svojoj odeći. Evo nekoliko sjajnih saveta kako da uklonite mrlje sa dečije odeće (ili bilo koje druge odeće zapravo.)

Kako ukloniti mrlje sa odeće

“Perem mnogo veša u svojoj kući. Mnogo! U stvari, mislim da nikada neću završiti sa pranjem veša, jer kada dođem do dna korpi, već počinje da se gomila odeća koju treba oprati. Moji momci se jako mnogo bave sportom pa se presvlače par puta dnevno. Čak i kada se ne bave sportom, oni su dečaci napolju u prašini, blatu i na travi- dakle stalno se prljaju.

Sa dečacima i vešom dolaze teške mrlje. Pitala sam svoje drugarice, poznanice mame dečaka kako uklanjaju teške mrlje sa odeće svojih sinova i evo nekih saveta koje su dale.

1. Sapun za pranje

Sapun za pranje veša je odličan za uklanjanje prljavštine i zemlje sa odeće, posebno svetlih pantalona. Možete ih kupiti u skoro svakoj prodavnici. Za upotrebu stavite sapun u sudoperu ili lavor napunjen toplom/vrućom vodom. Potopite odeću najmanje 30 minuta, a zatim uzmite sapun i utrljajte ga preko zaprljanog područja. Protrljajte tkaninu preko mrlje, a zatim operite kao i inače. Ne ispirati pre pranja! Odeća izlazi lepa i čista iz mašine.

2. Soda bikarbona i limunov sok ili sirće

Još jedan odličan način da se oslobodite mrlja je soda bikarbona i limunov sok ili sirće. Preko mrlje stavite otprilike kašiku sode bikarbone i prelijte kašičicom limunovog soka ili sirćeta. Pustite da se peni i kada prestane, protrljajte tkaninu tako da mrlja bude potpuno pokrivena. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim operite na uobičajeni način.

3. Pasta za zube

Nikada ne bih pomislila da koristim pastu za zube na mrljama. Koristite običnu belu pastu za zube da uklonite mrlje od trave. Stavite pastu za zube na sunđer ili staru četkicu i utrljajte je u fleku. Isperite i operite.

4. Soda bikarbona i tečni sapun

Ovo je odlično za čak i upornije mrlje. Napunite lavor ili sudoperu hladnom vodom i dodajte 1/4 šolje sode bikarbone. Dodajte odeću i zatim četkom lagano istrljajte mrlju tečnim sapunom za suđe. Pustite da se odeća natopi preko noći. Ako imate zaista tvrdokorne mrlje, morate ponoviti postupak dok mrlja ne nestane. Iscedite odeću i ubacite je u mašinu za pranje veša. Pre sušenja proverite da li je mrlja još uvek tamo. Ako jeste, ponovite postupak.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Hula hop za pomaganje bebi pri prohodavanju TikTok/just4kidsphysio