Mama Megan Stjuart više ne mora da brine o balansiranju života kao zaposlena mama, jer uspeva da zaradi pet puta više od svoje stare plate, radeći od kuće. Postoji mnogo načina da ljudi zarađuju za život ovih dana, i dok je tradicionalni način rada u kancelariji norma za većinu, mama Megan Stjuart se kune da se nikada neće vratiti jer sada može da radi iz udobnosti svog doma.

Ova 24-godišnjakinja ima tri izvora prihoda od društvenih mreža i oslanja se na popularne brendove kako bi platila sve svoje račune, ali priznaje da rad kod kuće može da bude „trajan“.

Megan iz Valpole Cross Keysa, rekla je: „Sada zarađujem oko pet puta više mesečno nego što sam ranije zarađivala na svom kancelarijskom poslu. Volim da imam tri različita izvora prihoda, tako da mi nikada ne nedostaje novca. Sa strane društvenih medija, ja se u osnovi oslanjam na rad brenda da platim svoje račune.

„Verovatno bih mogla da se oslonim na društvene mreže da bih napravio prihod, ali još nisam o tom životu. Volim da mi bude udobno i volim da mogu da zaradim dodatni novac.“

Megan sada zarađuje pet puta više od prosečne britanske plate i otkrila je da njen glavni izvor novca zarađuje preko društvenih medija – pretežno TikToka. Ona ima preko 100.000 pratilaca i može profitirati od toga kroz TikTok beta program gde dobija preglede svojih video snimaka. Kaže da može zaraditi do 1.500 funti po videu.

Mama zarađuje pet puta više od kuće nego što je u kancelariji
Insatgram printscreen megannsweeneyy 

Pored toga, mama koja zarađuje novac radi sa brendovima na kampanjama i reklamama. Ali nije sve lak posao, jer je Megan otkrila da se „oslanja isključivo na dolaznu elektronsku poštu“ i ako ne dobije nikakve kontakte od brendova, biće bez posla.

Posao često može da varira i priznala je da joj je nekoliko meseci ostalo sa vrlo malo. Ona je objasnila: „Ono što mi donosi najveći prihod su kampanje koje se vode uz društvene mreže. Ova vrsta posla prilično često varira jer sam imala mesece u kojima sam imala toliko posla sa brendom da ne mogu da završiti sa tim i mesecima u kojima nisam imao nijedan mejl.

Mama zarađuje pet puta više od kuće nego što je u kancelariji
Insatgram printscreen megannsweeneyy 

 Međutim, Megan je rekla da je posao dovoljno "stabilan", jer brendovi obično traže od nje da napravi klipove od 15 sekundi za svoje naloge na društvenim mrežama. Ali influenserka kaže da to može da oduzme vreme, posebno jer je trudna sa svojim drugim detetom.

„Što više pratilaca imam, to se od mene traži manje UGC-a (sadržaja generisanog od korisnika). Ali kada sam počela, naplaćivala sam 350 funti po videu, ali sam takođe zaradila 1.500 funti od UGC videa.“ Treći način na koji majka dvoje dece unovči svoj rad je kroz upravljanje društvenim medijima, jer trenutno vodi tri različite stranice društvenih medija za brendove.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako devojčica od 5 godina uspavljuje sestricu TikTok/halesmoore