Sara Volfgram (48) ima 14 dece, a ova mama koja se inače bavi keteringom i živi u Kaliforniji, kaže da troše više od 75.000 evra na hranu, hipoteku, komunalije, odeću i sve potrepštine za porodicu, poput praška za veš – a nedeljno uključuje mašinu za veš čak 21 put!

Ova mama je istakla i da su mesečni troškovi porodice barem 6.000 dolara, a kako se bavi keteringom, uspeva da mnoge namirnice nabavi po jeftinijim cenama.

Takođe, 2.700 dolara mesečno daju na hipoteku, 1.200 dolara na hranu, 2.000 dolara na račune i 400 na druge potrepštine.

Sara i njen suprug inače imaju deset ćerki, koje imaju 27, 24, 23, 18, 17, 13 i 11 godina, nakon toga je rođena Sara koja je 2014. preminula kada je imala samo tri meseca, a posle nje su rođene devojčice koje sada imaju osam i šest godina. U ovoj porodici imaju i četiri sina, koji imaju 26, 21, 20 i 15 godina.

Par Volfgram je inače zajedno već 30 godina, a oboje potiču iz velikih porodica i sanjali su o tome da imaju dosta dece. Najstarija ćerka Iv je rođena 1996. godine.

Ova mama kaže da je "rađanje poput vožnje bicikla", ali i da je mislila da će prestati da rađa decu nakon dvanaestog, što je upravo bila ćerka koja je iznenada preminula kada je imala samo tri meseca.

Međutim, ubrzo nakon toga je ostala u drugom stanju i rodila devojčicu, za koju kaže da je "bila poput duge za naša slomljena srca", ali i da je tada mislila da više neće rađati. Ipak, neplanirano je ostala trudna ponovo i rodila je sina u 42. godini.

Sara kaže da ima dosta podrške u odgajanju svoje velike porodice, koja inače živi u kući sa šest soba, u kojoj takođe žive i njeni roditelji.

"Naša šira porodica, ujaci, ujne, rođaci, svi nam rado pomažu", priznaje ova ponosna mama.

"Naše domaćinstvo funkcioniše poput dobro podmazane mašine, a moja najstarija ćerka je sama sebi dodelila ulogu da brine o tome da svi rade svoje zadatke. Svakog meseca svako dete dobija zadatak koji mora da obavlja, a ti zadaci se rotiraju. Ali, naravno, ako primetim da nešto treba da se uradi, ja to uradim", prenosi nypost.com njene reči.

Sara kaže da nikada ništa ne ide po planu, tako da na dnevnoj bazi rešava sve izazove kome šta treba i vodi se time da ide dan po dan.

Kada je reč o uštedi porodičnog budžeta, kaže da je ključ u kupovini odeće na popustu, ali i u tome što hranu kupuje po veleprodajnim cenama.

"Vaša porodica je vaše blago i kada shvatite da je bogatstvo u porodici, onda sve ide lako", završava ponosno ova mama.

BONUS VIDEO:

Mama koja ima 25 godina trudna je bez prestanka od 2014 TikTok/thechavezfamilyy

(Yumama/N. Z.)