Granica za majčinstvo se danas značajno pomerila, a mnoge žene postaju majke posle 35. godine. Jedna mama sa TikToka je rodila bebu kada je napunila 40 godina, ali se na društvenim mrežama suočila sa raznim negativnim komentarima.

Rene koja radi kao brend menadžerka i ima dvoje dece od 21 i 22 godine iz prethodnog braka, odlučila je da u novom braku dobije dete. Rodila je dečaka od 40 godina, ali je često pogrešno nazivaju njegovom bakom, a ne mamom.

Nije imala poteškoća da zatrudni, objasnila je dok je odgovarala na jedan komentar. "Nisam okrutan, ali mislio sam da si ti baka", napisala je jedna osoba u komentaru.

Ona je odgovorila u TikTok video snimku: "Jao! Bez uvrede, zapravo. Ja sam ono što jesam. Imam 40 godina, sutra imam 41. Odlučili smo da vidimo da li je majka priroda želela da imam bebu sa 40 godina, što je i učinila, zapravo vrlo lako. Dakle, sada imamo dete od 6 nedelja. Dakle, ja nisam baka, ja sam mama. Ali da, žene sa 40 godina mogu da imaju bebe i to je u redu – u redu je."

Uprkos njenom objašnjenju, mnogi su komentarisali da je Rene "previše stara" da bi imala novorođenče. I još jednom je osporila komentar, odgovarajući u drugom videu:

"Volela bih da znam za koji sam deo "prestara". Pa hajde da prođemo kroz to zajedno, hoćemo li? Zatrudnela sam prirodnim putem, bez intervencije, tako da se moji jajnici ne bi složili – nisu bili prestari. Moja trudnoća je bila potpuno neverovatna, bez komplikacija, tako da moje telo nije bilo prestaro. Tada sam se porodila prirodnim putem, bez intervencije, tako da nisam bila prestara za to. Oporavila sam se – šest nedelja sam posle porođaja i moje telo se potpuno vratilo u normalu, nema problema sa zarastanjem – tako da nisam bila prestara za to. Moja beba dobija na težini, dobro sam, pa za koji deo sam prestara? Koji deo od 40 godina i novorođenče sam je prestara?" - zaključila je - "Samo mi to objasni jer imam problema da to shvatim!"

Mnogi su delili i svoja iskustva uz reči kako u tim godinama ne bi mogli da se brinu o bebi:

"Nisam mogla da zamislim, imam 40 godina, a moja deca 19, 21. Jedva ustajem ujutru" - napisala je jedna mama.

"Dobila sam svoju decu sa 27 i 29 godina. Ne bih vodila dete u školu u svojim 50-ima!" - napisao je treći, piše The Sun.

Na šta je Rene odgovorila: "To je u redu sa mnom! Imala sam prvu sa 19, a drugu sa 21."

A bilo je i drugih u komentarima koji su podržalimamu:

"Mnogi ljudi imaju decu kasnije u životu", napisao je jedan.

"Izgledate dobro, ignorišite ih, nisu vredni razmišljanja."

"Šta nije u redu sa ljudima, zašto ne gledamo svoja posla i želimo dobro svima čak i ako se ne slažemo!" - insistirao je drugi.

BONUS VIDEO:

Prevremeno rođena beba 1. rođendan TikTok/growingleoathome

(Yumama/T.A.S.)