Mnogim roditeljima u čuvanju dece pomaže neko od njihovih roditelja, najčešće bake, pa otuda u narodu i šaljivi naziv "baka servis". Gotovo da se podrazumeva da bake pomažu u čuvanju mališana, pa je zato jedna izazvala oprečne komentare kada je odbila da čuva unuka besplatno!

Ona je svoju priču objavila u ispovesti na sajtu Reddit, gde je objasnila da ima svoj život i troškove, zbog čega je zahtevala od ćerke da je plaća po satu, ukoliko želi da joj čuva dete.

Baka je napisala da njena 29-godišnja ćerka traži od nje da joj čuva bebu pet dana nedeljno.

"Ona radi pet dana nedeljno, oko sedam-osam sati dnevno, od 7:30, do 15 časova, i pitala me je da li bih joj čuvala sina preko nedelje", podelila je baka detalje.

Odgovorila joj je da bi rado provodila vreme sa unukom, ali da zahteva da joj plaća 12 dolara po satu, a ćerka je pristala da joj plaća deset dolara po satu.

"Moja ćerka kaže da ne može da priušti to, iako zarađuje 22 dolara po satu. Ja nisam vaspitačica, imam svoj život, radim za sebe i mislim da bi moja ćerka trebalo da razume da, ako posvetim vreme svom unuku, neću imati vremena za posao od kojeg zarađujem za život", pojasnila je ona svoj odgovor.

Nakon što je opisala svoju situaciju i pregovaranje sa ćerkom o svojoj plati, neki korisnici foruma Reddit su stali na njenu stranu, ali bilo je i onih koji joj zameraju da "nema nimalo empatije prema ćerki". Neki kažu i da traži preveliki deo ćerkine plate, a ima i mišljenja da je samo trebalo iskreno da kaže ćerki da ne može da čuva unuka, kako bi ona pronašla nekog drugog.

Ipak, ima dosta onih koji brane bakin stav, govoreći da ima svako pravo da naplati svoje vreme, ali opet, da možda traži previše novca. S druge strane, ističu, za taj novac bi njena ćerka mogla da nađe i nekoga ko je kvalifikovan da joj čuva dete.

Šta vi mislite o baki koja neće besplatno da čuva svog unuka?

BONUS VIDEO:

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO! Kurir televizija

(Yumama/N. Z.)