Uobičajeno je davati poklone i pevati pesmu „Srećan rođendan“, ali Rusija takođe ima neke posebne načine slavlja, kako prenosi Lidenz.

Dužina čestitke

Širom Evrope je uobičajenije da se samo pošalje kratak tekst sa „srećan rođendan“ osobi koja slavi. Ali u Rusiji je ovo potpuno drugačije. Ovde je malo nepristojno slati ovako kratke tekstove osobi čiji je rođendan. Ruski prijatelji će vam poslati zaista dugu poruku na vaš ili rođendan vašeg deteta i očekivati ovo od vas, da istom merom uzvratite.

Pesmica Krokodila Geni

Ovo je posebna pesma koja se peva deci na njihov rođendan. Odraslima nije toliko poznata, ali će mlađa deca znati pesmu iz crtanog filma. Poznata je, ali priča tužnu priču o tome da se rođendani dešavaju samo jednom godišnje. Ova pesma je toliko poznata po čuvenoj TV seriji „Čeburaška“ .

Pokloni za majku

U Rusiji je uobičajeno dobiti cveće ako je u pitanju devojčica koja slavi... ako je dečak, ne morate da mu dati cveće. Takođe je lepo davati cveće majci osobe koja slavi. Ruska kultura se mnogo fokusira na dobre manire i ponašanje, pa je važno poštovati roditelje.

Zdravica porodici

Rusi su takođe veoma poznati po svom piću. Za svaku turu alkohola uobičajeno je da se nazdravi. Kada neko slavi rođendan, bira portparola da nazdravlja za celu noć. Takođe je dobra praksa odati počast roditeljima u drugoj zdravici.

Posebna tradicija

Rusija je puna tradicija i sujeverja. Ako slavite rođendan detetu, uobičajeno je da će ga neki stariji prijatelji ili rođaci povući za uši. Povlače se nagore da bi bili sigurni da će dete porasti. Tradicija nije toliko poznata mlađoj generaciji, ali ćete i danas videti neke Ruse kako to rade.

Ne radite to

Ako niste u mogućnosti da stignete na rođendansku proslavu, ne šaljite rođendanske želje unapred. U Rusiji je ovo loš znak. Uz to, ako ste prva osoba koja svom prijatelju poželi srećan rođendan, oni će to zapamtiti jer to pokazuje da ste razmišljali o njima. Druga tradicija u Rusiji je da ne slavite svoj 40. rođendan, jer je to loša sreća.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Smešne situacije se dešavaju i odraslima, koji se ponašaju kao deca TikTok/ kelsea_bowersmith