Bred Kerns je otac koji svakako poštuje svoju ženu zbog truda koji ulaže u podizanje njihovog troje dece. Žena se ne bavi karijerom, ali svakodnevno posvećuje mnogo energije brizi o deci. Ne cene svi ovo. Njen muž jeste, zbog čega je na svom Fejsbuk profilu napisao ironičan komentar, upoređujući svoje radne dane sa danima svoje žene, majke domaćice i njenim punim radnim danima, kako prenosi Ofeminen.

Svoju belešku započeo je informacijom da je imao težak sastanak na poslu, morao je da obavi mnogo razgovora sa zaposlenima, a put do mesta gde radi mu je oduzeo dosta vremena. Trenutak kasnije prešao je na ženine zadatke.

„ A šta radi moja žena? Ne mnogo.

Sve što treba da uradi je da pomogne svoja dva dečaka da ustanu, da ih obuče i nahrani dok doji svoje treće dete.

Oni će bez sumnje morati da izađu napolje ili u park da potroše svu svoju energiju. To je tako jednostavno. Mora da im spakuje torbe, pronađe kape, spakuje grickalice i rezervnu odeću i unese ih u auto.

A kada stignu tamo, moraće ponovo da hrani bebu . Dok ona nastavlja da to radi, moraće da komunicira sa drugom decom i pomaže im da uđu i siđu sa ljuljaške i dovoljno ih stimuliše da im ne bude dosadno. Tako je lako.

Vratiće se kući, gde će im pripremiti ručak koji verovatno neće jesti. Zatim će pokušati da ih spusti na spavanje, a zatim će otići na internet i obaviti kupovinu namirnica... Pfff... kao da nije mogla samo da ode na pijacu sa svoje troje dece”- ironično je završio ovaj tata.

 “U 16:00 dečaci će ponovo će biti umorni i poče će da kukaju. Boriće se sa njima zbog glupih sitnica poput „ne udaraj brata“. Tako će biti dugo.

Pa, u 17:00 će želeti da zna gde sam. Prodavnica će uskoro doneti namirnice i dečaci su već poludeli. Beba, Tedi, želi da bude mažen, a ona treba da nahrani dečake, započne večernji ritual- spremanje večere, kupanje, čitanje priče, spremanje za spavanje. Verovatno ću joj reći da ću "nazvati" jer sam prokleto zauzet.”

Brižni suprug, nastavio je svoje izlaganje:

“Spremala bi im večeru, gledala ih kako jedu, kupala ih, oblačila i odvela u krevet za jedan sat, sve dok bi još jednom rukom držala Tedija. Iscrpljena ona će me ponovo zvati da proveri gde sam. Biće umorna, znojava, frustrirana i ljuta. Ona će biti iznervirana i ne želi ništa više od tuširanja, pranja kose i šolje toplog čaja.”

Kao što sam rekao, danas imam težak dan “, zaključio je opis svojih i supruginih dužnosti.

Na sreću, sve ovo je samo ironija. Svoj posti sumirao je rečima - "Hvala ti, draga, za sve što činiš za nas. Ti si ta koji okuplja našu porodicu." A to je upravo ono priznanje koje smo očekivali, kao i majke koje su nestrpljivo podelile njegovu objavu.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Smešne situacije se dešavaju i odraslima, koji se ponašaju kao deca TikTok/ kelsea_bowersmith