Mnoge porodice krajem godine kupuju zidne i stone kalendare za narednu godinu, a ono što mame i tate najviše vole jesu kalendari sa slikama dece. Postoje u raznim varijantama, od kalendara sa jednom fotografijom, ali sa raznim porukama i animacijama popt sličice životinja, Deda Mraza ili omiljenog junaka iz crtanogfilma. Takođe, popularni su i kalendari sa 12 fotografija, odnosno sa po jednom za svaki mesec, kao i oni sa notesima i podsetnicima.

Porodični kalendari sa fotografijama su jedan od lepih i zanimljivih načina da sačuvate uspomene, ali su i praktičan poklon za bake i deke, tetke i kumove. Koliko ove godine koštaju?

Zidni kalendar sa jednom fotografijom deteta ispod kojeg su istaknuti svi meseci, ili se papir sa mesecima smenjuje je oko 400 do 600 dinara, dok se cena stonog kalendara sa jednom slikom kreće oko 300 do 500 dinara.

Ipak, mnoge mame i tate biraju kalendare sa više slika, pa tako u novoj godini svakog meseca možete da se prisetite porodičnog perioda iz istog meseca prethodne godine. Tako su u januaru uvek slike od proslave Božića prošle godine, a u Aprilu prolećne porodične ili dečije fotografije. Cene kalendara sa više slika kreću se od 1200 do 2000 dinara.

Takođe, postoje i kalendari koji sadrže i delove za poruke, gde možete upisati neke lepe citati, zapažanja i zabelčležiti uspomene, kao i oni sa podsetnicima i poljima za planovima kako biste se bolje organizovali i označili neke važne datume. Cena takvih kalendara može da se kreće i iznad 2.000 dinara.

(Yumama/T.A.S.)

BONUS VIDEO:

PROJEKAT "ZASADI DRVO" ZASADILO 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest Kurir televizija