Tatjana Fedorova (50) iz Rusije nije planirala da ponovo postane majka. Već ima odraslu ćerku i unuku. Uživala je u svojoj ulozi bake, a onda su u njen život došle promene. Godine 2015. Tatjana je neočekivano saznala da je, uprkos godinama, uspela da zatrudni. Istovremeno, lekari su prvo uplašili fatalnom dijagnozom: sumnjali su da ima tumor. Ali u 22. nedelji beba je počela da se kreće, a Ruskinja nije mogla da veruje u svoju sreću.

Uprkos upozorenjima rođaka i lekara, Tatjana je rodila i zajedno sa suprugom podiže zdravog sina Arsenija. Dečak ima već 8 godina. U intervjuu sa novinarkom Elenom Pogrebižskom na Jutjub kanalu, otkrila je da je sada njena porodica potpuna.

Prema Tatjani, ona nije planirala da zatrudni, sve se dogodilo slučajno:

"Otišla sam kod svoje sestre u na venčanje mog nećaka. Ipak, pet hiljada kilometara je dug put. Onda sam došla odatle. Pa, naravno, nedostajala sam mom mužu. To je sve."

Žena nije primetila nikakve promene u sebi sve dok joj stomak nije počeo da se povećava. Tatjana se plašila da bi to mogla da bude onkološka bolest. Zato je odmah zamolila svoju nećaku da zakaže pregled kod lekara.

"Došli smo kod doktora, moja nećaka je rekla: "Jesi li bila kod ginekologa u poslednje vreme?'' Ja kažem: ''Pa, pre godinu dana''. Doktor me pregledao i rekao: ''Imaš tumor.'' Ja sam na stolici, suze u očima, različite misli odjednom", priseća se Tatjana.

Situacija je postala jasnija nakon što je uradila ultrazvuk:

"Doktor kaže: "Pa ustani, ženo, nemaš tumor. Tamo imaš bebu, tek je počeo da se kreće, 22 nedelje." Lekar je pacijentkinji odmah pokazao monitor na kome je videla usne svog nerođenog sina. Do porođaja je ostalo samo nekoliko meseci.

Prema Tatjani, ona i njen muž su uvek sanjali o drugom detetu, ali nije mogla da zatrudni. Žena je čak doživela nekoliko pobačaja. Svi ovi neuspesi su je naterali da izgubi nadu da će po drugi put postati majka. 

Žena rodila sina u 50 godini5.jpg
Youtube/Printscreen/Фильмы Елены Погребижской 

Kada je najstarija ćerka saznala za Tatjaninu situaciju, pokušala je da je odvrati od porođaja: "Moja ćerka je odmah rekla, zašto su ti potrebna deca, ti si stara, i uopšte, neću da komuniciram sa tobom. Bilo je bolno čuti. Mislila sam da će biti podrške od nje, ali evo je."

Ali na kraju, žena je uspela da zavoli svog mlađeg brata, a sve što je rečeno je verovatno bilo u afektu. Danas je Arsenije radost svojih roditelja. Sa velikim interesovanjem istražuje svet i pomaže tati u garaži oko popravke automobila – dodaje mu alat.

Istina, nije sve tako idealno: životni uslovi i plata porodice ostavljaju mnogo da se požele. Između ostalog, Arsenije svira instrument i uči engleski. Svi svakodnevni problemi sada se ženi čine trivijalnim na pozadini sreće kasnog majčinstva. U ovom trenutku, glavni san Tatjane je da prisustvuje venčanju svog sina.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

SVAKA ŽENA PRAVI OVU GREŠKU KAD UĐE U MENOPAUZU: Neprestano se SVAĐAŠ sa mužem i decom! Evo kako to da PROMENIŠ (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija