Letovanja u septembru su često povoljnija, manje su vrućine, nema puno gužve na popularnim destinacijama, ali ove prednosti retko koriste roditelji školaraca. Ipak, neki se odlučuju da je u redu da dete malo zakasni sa školom, kao i da neće puno toga propsutiti. Na jednom forumu mama je postavila sledeće pitanje - Da li je u redu da dete kasni sa polaskom u školu zbog letovanja?

Roditelji su pisali razne komentare, a mišljenja su bila podeljena:

"Da, vreme provedeno sa porodicom je neprocenjivo. Zbog brzog načina života koji roditelji žive, svaki zajednički trenutak sa decom je dragocen."

"Mislim da dete neće u prvim danima propustiti mnogo gradiva koje neće moći da nadoknadi, tako da neka iskoristi još malo raspust i odmori se sa porodicom."

"Ukoliko porodica nije imala drugi izbor i mora baš u septembru da ide, skroz je u redu. Trebalo bi to i svaki učitelj i nastavnik da podrže."

"Sve zavisi od uzrasta deteta. Ukoliko je to đak prvak, onda ipak mislim da nije dobra ideja da propusti prve dane u školi. Trebalo bi što pre da se upozna sa drugarima, učiteljicom i školskim obavezima kako bi se uklopio. posle kada dođe kasnije od svih može da mu bude šok. Ako je kasnije, onda ok."

Dok većina roditelja smatra da je u redu da se propusti neki dan, mnogi smatraju suprotno, i da zapravo ovo može negativno da se odluči na obaveze.

"Nipošto. Prvi dani su bitni. Od toga zavisi kakav će kraj da bude. Imali su tri mesea za letovanje."

"Na ovaj način roditelj uči dete da bude neodgovorno, da ne mora na vreme da ispunjava obaveze. Zamislite da vi samoinicijativno produžite odmor iako ste potrošili sve slobodne dane na poslu. Da li je to moguće? Mislim da se ovim deci daje loš primer."

"Nije u redu da neka deca dobiju opravdanje za produžetak raspusta, a da neka za to vreme sede u školskim klupama. Letnji raspust dugo traje i zaista možete da iskoristite neki od tih dana za zajendički odmor".

Šta vi mislite o ovoj temi? Popunite anketu uspod!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Letovanje u Albaniji tiktok/ninaskocak