Leto se polako bliži kraju, ali mnogi koji su doživeli letovanje u Grčkoj u septembru kažu da je baš u ovom periodu u godini najlepše. Manje su gužve, cene su niže, čistije je, a nema više ni jakih vrućina, što se posebno dopada roditeljima sa malom decom.

Ukoliko ste planirali da letujete u septembru sa decom u Grčkoj, donosimo vam 3 mesta koja se smatraju najlepšim izborom da završite letnju sezonu 2022:

1. Tasos

Smaragdno ostrvo neverovatne lepote vole i porodice sa decom, a od omiljenih plaža i mesta na ostrvu ističu se Skala Potamija i Golden beach. Plaže su duge, lepe i peščane, sa sitnim peskom i veoma dugim plićakom na Golden beach-u. Roditelji najčešće vole da borave na ovoj plaži jer deca uživaju u igri na pesku, ali i u zabavi u vodi. Na gradskoj plaži u Skali Potamiji postoji i mini luna park za decu, ali i ljuljaške, tobogani, vrteške. U glavnom gradu Limenasu takođe nema puno buke i glasne muzike, a sa decom je zanimljivo obići i popularna sela na Tasosu Panagia i Teologos, kao i manastir Arhangela Mihaila i Sveti Izvor.

tasos_2336029621.jpg
Shutterstock 

2. Stavros

Malo i mirno mesto koje je udaljeno 70 km od Soluna, a čini ga savršenom oazom za porodično letovanje, posebno sa malom decom, jer nema buke, gužve i dešavanja. Mnoge plaže su dugačke i peščane, a jedna od poznatijih je plaža Platani koja ima puno prirodnog hlada, more je toplo i čisto, a mališani mogu bezbrižno da uživaju u plićaku. Popularne su i plaže oko samog Stavrosa, kao što su Babilon, Amos, SunTan, zatim ostrvo Amuljani i Kuba. Ukoliko krenete od Plaže Platana ka Olimpijadi, možete naići na plažu sa dečjim igralištem na vodi.

Stavros_1806170296.jpg
Shutterstock 

3. Kefalonija

Kefalonija, najveće ostrvo Jonskog arhipelaga, okruženo je planinskim vencima, a ulazak u vodu je postepen, pa su plaže na Kefaloniji savršene za kupanje sa decom. Jedna od najlepših plaža za najmlađe jeste Makris Gialos koju odlikuje plitka, čista voda i pesak, a obavezno posetite i plažu Xi (Ksi) koja je zanimljiva zbog crvenog peska - plaža je duga i široka, sa postepenim ulaskom u vodu i prilagođena u potpunosti deci. Skala plaža je ogromna i široka peščana, okružena četinarima, koji omogućavaju i prirodni hlad, a Antisamos je šljunkovita i mirna plaža, poznata po tome što su na njoj snimane scene za film "Mandolina Kapetana Korelija".

kefalonija_421091122.jpg
Shutterstock 

(Yumama)

 BONUS VIDEO:

Evija, Grčka Tiktok/grckainfo