Ukoliko želite da provedete vikend ili letujetesa mališanima aktivno, u prirodi, ali i da se kupate, odmarate i uživate, donosimo ideje i otkrivamo koje su omiljene destinacije mnogih porodica za kupanje u Srbiji.

1. Srebrno jezero

Srebrno jezero je dragulj istočne Srbije, a može vam pružiti ispunjen odmor sa decom i prijatne porodične trenutke. Jedan deo plaže je prekriven šljinkom, a u drugom imate deo sa travom. Postoji deo plaže gde se mogu iznajmiti ležaljke, ali i deo na koji možete staviti peškire i svoje suncobrane. Ova plaža je smeštena u okviru čuvenog šetališta, koje sigurno predstavlja centar svih dešavanja na ovoj destinaciji. Tu su prodavnice, kafići, restorani, tezge sa igračkama, a mnogi posetioci ističu da su cene pristojne. Aktivnosti sa decom su razne, od igranja odbojke na pesku, fudbala, tenisa, do plivanja ili iznajmljivanje i vožmnje pedalinom, a mališanima će se posebno dopasti igralište na otvorenom, kao veliki piratski brod. 

4 mesta za kupanje sa decom u Srbiji_321036140.jpg
Shutterstock 

2. Belocrkvanska jezera

Bela Crkva ima neverovatnih sedam jezera, većina je uređena za kupanje. Voda je tirkizna i izuzetno čista, a jedno od popularnijih je Glavno jezero na kojem ima Dečija plaža. Belocrkvanska jezera nalaze se na jugu Banata vrlo blizu granice sa Rumunijom, a pored sjajnog okupanja, roditelji i mališani mogu bezbrižno da uživaju na obali jer ima puno prirodnog hlada.

3. Jezero Perućac

Jezero Perućac nalaze se u zapadnoj Srbiji u blizini Bajne Bašte. Na Perućcu je plaža nešto drugačija, odnosno izrađena je od pontona tj. splavova koji su privezani za obalu. Spasioci su stalno prisutni na jezeru, a za najmlađe je izgrađen bazen za decu. Od aktivnosti za decu postoje tobogani i skakaonice, a možete s eprovozati i brodićem. Mnoge proodice iznajmljuju smeštaj na samoj vodi, što je posebno zanimljivo i atraktivno.

4 mesta za kupanje sa decom u Srbiji_1482727304.jpg
Shutterstock 

4. Sokobanja

Kada je reč o banjskom turizmu, Sokobanja zauzima prvo mesto. Nalazi se u jugoistočnoj Srbiji, u okviru Zaječarskog okruga. Banja se može pohvaliti vrlo raznovrsnim sadržajima, koji će, pored brojnih vodeni površina upotpuniti porodično letovanje. Ti su razna izletišta Ozren, Kalinovica i Lepterija, Seselačka pećina, kao i predivni parkovi, od kojih se izdvaja Park kod kupatila. Pored bazena otvorenog i zatvorenog tipa, u Sokobanji najpoznatije su plaže na reci Moravici Sve plaže su manje-više uređene i poseduju rečnu površinu koja je prilagođena različitim vrstama turista. Ono po čemu je reka takođe poznata jesu lekoviti izvori. 17 km od Sokobanje nalazi se Bovansko jezero koje iam nekoliko uređenih plaža, sjajno je uza uživanje u ribolovu, a okolna šuma pruža mogućnost porodici sa decom da borave u prirodi, zabave se i malo je istraže.

4 mesta za kupanje sa decom u Srbiji_1112220215.jpg
Shutterstock 

5. Bešenovačko jezero

Dragulj Fruške gore, Bešenovačko jezero poznato i kao Beli kamen, nalazi se u blizini sela Bešenovo, a jedno je od najlepših i najposećenijih jezera ovog nacionalnog parka. Azurne je boje i oivičeno belim kamenom, obajsano Suncem, ali ima prostor i za prirodnu hladovinu. Ovo jezero privlači brojne posetioce i kupače, a na plaži postoji prostor za peškir, suncobran, šator. Kako biste osigurali najlepše mesto, savetujemo vam da ujutru poranite na Bešenovačko jezero. Postoji uređen deo plaže sa kafićima i ležaljkama, kao i oni "divlji" delovi za one koji vole da se osame. Kada je reč o kupanju u jezeru Beli kamen, važno je istaći da je ono dozvoljeno, ali na sopstvenu odgovornost. Ne preporučuje se neplivačima, kao ni neiskusnim plivačima, upravo zbog svoje nepredvidivosti i dubine od 50 metara. Svakako možete uživati i na obali, u samom pogledu i igranju na plaži.

jezero_2181702241.jpg
Shutterstock 

Napomena: Prilikom kupanja sa decom, naročito ako na destinaciji nema spasilaca, važno je da budete izuzetno oprezni.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

SRPSKI RAJ NA SAT VREMENA OD BEOGRADA! Beševačko jezero, raj za turiste i meštane: ZBOG OVOGA GA NAZIVAJU NAŠIM KARIBIMA  Kurir televizija