Ukoliko je vaš izbor za letovanje Grčka, donosimo vam spisak od četiri plaže koje su često omiljene za letovanje porodica sa manjom decom. Izdvojili smo po jednu plažu u omiljenim mestima za letovanje Srba - na Halkidikiju, Sitoniji, Lefkadi i Tasosu.

1. Nea Mudanja, Halkidiki

Dugačka 2 km, peščana plaža Nea Mudanja nije samo jedna od najboljih porodičnih plaža u Grčkoj, ona takođe ima plavu zastavu za čistoću. Porodice je vole zbog suncobrana od palminog lista, ležaljki i mnoštva kafića i restorana. Nea Mudanja se proteže i do plaže Dionisiu, tako da porodice sa starijom decom mogu da prošetaju i pogledaju više plaža Halkidikija. Ovde su dostupni sportovi na vodi, a tu je i spasilačka služba. Ako želite odmor od plaže, u blizini je zadivljujući maslinjak sa hiljadama stabala. Tirkizna i čista voda, pesak u kojem će se mališani igrati, čini ovu plažu omiljenim mestom za porodicu.

2. Rodia, Sitonija

Nekada se nazivala Banana plaža, a sada nosi ime Rodia, nalazi se na istočnoj strani Sitonije, oko 10 km južno od Vurvurua. Plaža je mala i na kraju strme doline koja se završava plažom. Prilično je zaklonjen liticama koje ga okružuju sa 3 strane Područje je veoma dobro razvijeno sa zelenim parkom ispunjenim drvećem pre plaže. Možete sedeti i na travi i odmoriti se u hladu ispod drveća. Tu su i toaleti i tuševi. Plaža ima lep krupni pesak koji se blagom nagibom nastavlja u vodu. Voda je veoma čista i ovo je odlično mesto za stavljanje maske i ronjenje. Veoma se preporučuje za porodice sa decom.

3. Golden Beach, Tasos

Najveća plaža na Tasosu, Skala Potamia - Golden Beach je najbezbednija i najbolja plaža za porodice sa malom decom. Osećaj zlatnog peska plaže neće vam dozvoliti da zaboravite dete u sebi, jer je igra u pesku zabava i za stare, i za mlade. Postoje ir azne aktivnosti i vodeni sportovi. Magična lokacija kombinuje divlju lepotu najviše planine na Tasosu, Ipsariona (1203 metra)sa lepotom mora smaragdne boje. Intenzivna vegetacija mesta ne ostavlja vas ni na minut da se naviknete na neopisivu lepotu borovog zelenila u kombinaciji sa plavetnilom neba i mora. Na mnogim delovima plaže nalaze se ležaljke i suncobrani, a iza njih nalaze mnogi barovi na plaži gde možete uživati u kafi ili hladnom pivu ili koktelu, ali i uzeti sokove , vodu i hranu za najmlađe.

4. Agiofili plaža, Lefkada

Plaža Agiofili je jedna od najboljih plaža na ostrvu Lefkada za boravak sa decom, jer njen plitki zaliv ima mirnu vodu koja je idealna za plivanje i ronjenje. To je manja peščana plaža, tako da je najbolje doći ranije pre nego što stignu gužva i turistički brodovi. Iznajmljuju se ležaljke i suncobrani, dok se hrana i piće prodaju u baru u blizini parkinga. Smešten na južnom kraju ostrva, do Agiofilija se može doći taksijem ili peške od sela Vasiliki, udaljenog oko 2 km. Do tamo je moguće doći automobilom, ali vodite računa jer je put makadamski.

(Yumama)

 BONUS VIDEO:

Požar Grčka Tikttok/scubadan_