Bračni par iz Alabame, Majkl i Hana Karmak imali su ćerku Emili od 8. godina, a onda su odlučili da bi bilo divno da devojčica dobije brata ili sestru. Nakon što je saznala da je trudna, mamu je sačekalo veliko iznenađenje - saznala je da očekuje četvorke.

Tata Majkl je uvek želeo da ima veliku porodicu, dok je svoju suprugu Hanu nagovarao da imaju drugo dete. "Zamislite sad njenu reakciju kada je na prvom ultrazvuku saznala da je trudna ne sa jednim, već sa četvoro dece!" - govorio je Majkl kroz osmeh.

Hana je tokom ultrazvuka odmah videla dva mehurića na ekranu. Pitala je doktoru da li očekuje blizance, ali ona nije odgovarala, onda je primetila tri mehurića i upitala da li su trojke, a doktorka je rekla: "Draga, ima ih četvoro!" Hana je počela da plače od uzbuđenja, ali je istovremeno bila srećna. Osećala je da je spremna da ne bude samo mama dvoje, već petoro dece.

Verovatnoća spontanog i prirodnog začeća četvorki je 1 prema 500-700 hiljada, a šanse da se obe jajne ćelije odvoje nakon oplodnje su još manje, što Haninu trudnoću čini prilično jedinstvenom. 14. marta 2023. godine carskim rezom rođena su dva para jednojajčanih blizanaca - devojčice Evelin i Adelina i dečaci Dejvid i Danijel.

Bebe su rođene u 27 nedelji. Najmanja je bila Adelina, teška oko 750 grama, a najveća njena sestra Evelin, teška nešto više od kilogram. Sve četiri bebe su morale da ostanu u bolnici. Sada, sa skoro dva meseca starosti, svi oni već samostalno dišu i njihov razvoj ne zabrinjava lekare. Planirano je da deca u junu budu kod kuće, a mama i tata sa nestrpljenjem preuređuju kuću kako bi novi članovi porodice imali svoju sobu.

Izvor: Yumama