Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROBUŠILA SAM UŠI ĆERKAMA I POKAJALA SE: Ako ih ne tetoviramo na rođenju, čemu minđuše? Promenila sam mišljenje, evo što

Priča ove mame možda će vam poremetiti dosadašnje uverenje, ali svakako razmislite kada je bušenje ušiju kod devojlica u pitanju.

 Minđuše, bušenje ušiju Izvor: Shutterstock

Bušenje ušiju kod devojčica je mnogim roditeljima enigma. I dok neki žele da sačekaju da devojčice porastu i da se same izjasne, neki veruju da je najbolje da to učine sa 2-3 meseca, dok beba nije ni svesna toga.

Jedna majka je podelila svoje iskustvo. Probušila je uši svojim devojčicama još dok toga nisu bile svesne jer to je ono što se u njenoj porodici prenosilo iz generacije u generaciju, a onda se pokajala.

"Po inerciji, iz navike, odvela sam svoje dve bebe da im probuše uši kad su napunile dva meseca. Da mogu da vratim vreme, sada to nikada ne bih uradila. Kajem se!

Donela sam tu odluku sama i nisam se pitala šta će se dogoditi u trenutku kada me moje ćerke budu pitale zašto sam to uradila.

"Zato što je to običaj", to mogu da im odgovorim. Iako je to istina, suviše je jednostavan odgovor. Uradila sam to, a da nisam bolje razmislila.

 shutterstock_1828081535.jpgMinđuše, bušenje ušiju
Bušenje ušiju
Izvor: Shutterstock

Obeležavanje tuđeg tela bez pitanja je nešto što mi se sada čini besmislenim i mislim da ono što treba da normalizujemo jeste da čekamo da devojčice budu svesne i same donesu tu odluku. Ako ih ne tetoviramo čim se rode, iako mnogi ljudi vole tetovaže, čemu i minđuše?

Jasno je da roditelji čine najbolje za svoju decu, a to uključuje i ovakve odluke, ali treba racionalno razmisliti. To su bebe, to boli! Može da im se zakači za odeću, telo može da reaguje na njih, može da dovede do infekcije...", zaključila je mama devojčica.

Da li je sve ovo vredno estetike? Šta vi mislite?

Anketa

Da li je sve ovo vredno estetike? Šta vi mislite?

  • Ne, treba ih pustiti da same donesu odluku.

    64.86% (24)

  • Da, i ja sam svojim bebama probušila.

    21.62% (8)

  • Ostala sam zbunjena, ovaj tekst mi je promenio mišljenje.

    13.51% (5)

Da li je sve ovo vredno estetike? Šta vi mislite?

Rezultati

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica