Za svaku majku njeno dete je najlepše na svetu, ali kako su društvene mreže uzele maha, nije retko da filtere koriste i na deci i tako im menjaju lični opis u manjoj ili većoj meri. Međutim, jedna mama se susrela sa vrlo neobičnom situacijom kada su fotografije njene dece u pitanju. Ona je na jednom forumu podelila iskustvo koje ju je zaprepastilo, a tiče se njene dece i bivše svekrve.

"Imam petoro dece. Razvedena sam od njihovog oca, ali moja deca mnogo vole baku i deku po ocu i obilaze ih svakog vikenda. Sa jedne strane mi je drago što je to tako, ali sa druge strane, naišla sam na jedan čudan problem", započela je žena svoju priču, pa nastavila:

"Moja bivša svekrva je bukvalno opsednuta plavookom decom sa plavom kosom. Za nju su plava kosa i plave oči standard lepote. Moj najstariji sin i ćerka ispunjavaju njene 'standarde', ali mlađi su nas 'izneverili'. Bliznakinje su plave sa smeđim očima, a najmanja devojčica ima plave oči, ali je brineta."

Iako svi znaju stav njene svekrve, ona nikad nije ništa naglas govori. Međutim, jedna slika na društvenim mrežama je sve odala.

"Na društvenim mrežama postavlja samo slike sa unucima koji zadovoljavaju njene kriterijume. Nedavno je objavila porodičnu fotografiju, i znate šta? Posvetlela je oči bliznakinja na fotografiji, ali i kosu najmlađe ćerke. Nisam mogla da odolim da je pitam šta je to problem u njihovom izgledu, ali ona je sve demantovala i rekla kako je samo svetlost tako pala", požalila se mama.

Telefon, deca, društvene mreže, porodica
Shutterstock Fotografisanje dece

Međutim, takve situacije su se nastavile, što ne može da se kaže da je slučajno 'svetlost tako pala'.

"Prošli vikend je ponovo objavila fotografiju sa njihovog putovanja u zoološki vrt, a čak su i moji prijatelji primetili da je fotošopirala decu. Na svim slikama su sjajne - ne deca, već slike iz modnog časopisa", rekla je mama, a onda upitala korisnike ovog foruma za savet.

"Ne znam šta da radim sada. Ako ne pustim decu kod nje iz takvog razloga, glupo je. A ako sama deca odu na njen profil i vide slike, šta će da pomisle? Da se baka stidi njihove boje kose i očiju? Ili da nisu dovoljno lepi?", napisala je mama i pitala za savet.

Šta biste vi radili u njenoj situaciji?

(Yumama)