Period praznika se bliži, euforija je počela a domovi se već uveliko kite. Ukoliko ste ljubitelji ovog dela godine, sigurni smo i da imate razne ukrase koji će obogatiti vaš dom. Međutim, da li ste znali da ukrasi koje stavite na jelku imaju jaku simboliku?

Svaka tradicija i običaj imaju svoju simboliku, a ukoliko verujete u njih i verujete u to da sa starom godinom ostavljate i svoje muke, a da će vam Nova doneti neke lepe stvari i ispuniti želje, važno je i kakve ukrase birate.

Ako ste žena koja priželjkuje proširenje porodice i ima želju da se u sledećoj godini ostvari u ulozi majke, veruje se da jedan ukras treba da imate na jelci. U pitanju je šišarka jer je upravo ona simbol plodnosti i majčinstvo.

Pored šišarke, za ostvarenje želje dobro je pronaći i ukrase u obliku krave, jer kako se veruje njihova simbolika predstavlja ostvarenje želje i ugodan život.

Nova godina, jelka, ukrasi, šišarke
Shutterstock Šišarke simbolizuju plodnost i majčinstvo

Ukoliko još niste okitili jelku, a želite da se u vašu kuću sledeće godine useli beba, možda biste o ova dve ukrasa trebalo da razmislite. Naravno, ovo su samo verovanja i običaji, te imaju samo 50 odsto šanse da se pokažu i kao istiniti. Kada je materinstvo i plodnost u pitanju, uvek se treba posavetovati sa stručnim licima.

(Yumama)