Neverovatna priča o mami koja je insistirala da se proveri njena beba u stomaku, uprkos tvrdnjama lekara da je plod umro u materici. Hana Kol  primljena je u kraljevsku bolnicu Bredford u oktobru nakon što je doživela obilno krvarenje dok je bila trudna 22. nedelju. Nakon pregleda i obavljenog ultrazvuka, lekari su joj saopštili strašnu vest da ne mogu da čuju otkucaje bebinog srca i da je ona umrla.

Međutim, Hana nije htela da prihvati ono što su joj rekli lekari, govoreći da i dalje ima čudan osećaj u stomaku koji joj govori suprotno. Dok je izbezumnjeno ležala u bolnici insistirala je da joj se uradi još jedan ultrazvuk. Nakon ponovnog pregleda, otkriveno je da je njena nerođena beba ipak još živa.

Duboko u sebi sam znala da je moja beba još uvek tamo, jer sam još uvek osećala pokrete. I pored toga što su me reči lekara slomile,i nisam htela da prihvatim ono što su mi prvo rekli", objasnila je Hana.

Prema njenim rečima ona je prošla kroz "bujcu emocija", dok nije otkrivena prava istina."Mislila sam da neću moći da preživim trenutak kada su mi saopštili da beba nije živa. A onda kada sam doznala pravu istinu, nisam mogla da se radujem jer sam pretrpela šok", rekla je buduća mama.

Trudnica, porodilja, bolnica, porođaj
Shutterstock Trudnica na pregledu

U bolnici je sada pokrenuta istraga. Međutim, nakon svog iskustva, Hana je bila zabrinuta da se ponovo vrati u istu bolnicu za dalje praćenje trudnoći i porođaj. "Veoma sam nesigurna da se vratim u tu bolnicu. Samo pomislim koliko se puta ovo dogodilo ranije?Želim da druge žene budu svesne kroz šta sam prošla i da ništa ne prihvataju zdravo za gotovo iako su to lekari", posavetovala je sve Holi.

U bolnici su obećali da će Hana dobiti svu potrebnu negu do kraja trudnoće.

"Želela bih da ponudim svoje iskreno izvinjenje zbog nevolje i anksioznosti koju smo izazvali gospođi Kol u vezi sa lečenjem i negom tokom njene trenutne trudnoće. Učinićemo sve da porođaj i dalji tok praćenja proteknu uredu", izjavila je potparolka bolnice.

Hanina beba, koju je nazvala "mali borac" treba da se rodi 9. februara 2023. godine.

(Yumama)