Svaki dan se govori o vršnjačkom nasilju u Srbiji, jer nažalost imamo sve više slučajeva. Iako psiholzi stalno upozoravju da je ključ u vaspitanju i odnosu roditelja i dece, mnogi i dalje nisu sigurni kako da se ponašaju u pojednim situacijama.

I dok se neki roditelji trude da nauče decu da izbegavaju incidente i da ne ulaze u fizičke sukobe, sve više je onih koji smatraju da deca treba da se odbrane. Međutim, šta se dešava kada situacija izmakne kontroli i roditelji se umešaju da je reše.

Naime, jedna mama je postavila Tvit u kome navodi da su njenom detetu pretili batinama u školi, a ona je to rešila tako što se obratila majci malog nasilnika.

"Dete mi je krenulo godinu dana ranije u školu, moje dete je sitno, mom detetu je danas drugar iz razreda prišao i rekao - "Oš da popiješ batine". Onda sam ja njegovu mamu pitala hoće li ona da popije batine. Onda su se svi ućutali. Elem, nisu kriva deca", glasio je pomenuti Tvit.

tvit-nasilje.jpg
Tviter/@DadiljaSljivak1/screenshot Tvit mame

Iako je bilo dosta komentera kako nije trabalo da tako postupi, ima i mnogih koji su je podržali i znatižljno pitali "Šta ti je rekla? Kako se ponašala? Jel' bila drčna ili uplašena?" na šta je majka odgovorila:

"Bilo je sramota, doduše i mene je kad sam to izgovorila. Ali ja sam potpuno protiv nasilja, samo mi bilo žao mog malca. I sad se meni ide sa njim u školu," napisala je.

Šta vi mislite o ovoj situaciji:

(Yumama)