Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USPEŠAN ATLETIČAR, VOZI SKEJT I GOVORI ENGLESKI TEČNO: Danilo ima samo 12 godina, a mama otkriva sve njegove talente

Ovo je priča o jednom veoma talentovanom dečaku iz Beograda, koji ima samo 12 godina.

 IMG-fb9075396e511a71305b93a056ef3ed9-V.jpg Izvor: Privatna arhiva

Danilo Mirić je dete koje Beograd pamti po velikom broju talenata. Od odličnog uspeha u školi, pa sve do ozbiljnih takmičenja i zlatnih medalja iz altetike i skejtbordinga, ovaj dečak niže uspehe sa svojih 12 godina. Njegova mama Ksenija je preponosna na njega, a za Yumamu je ispričala koje to talente i uspehe ima ovaj mališa. 

Možda će vas zanimati

Koje sve talente ima vaše dete?

Danilo poseduje dosta talenata, ali bih prevashodno izdvojila dosadašnje uspehe u atletici i disciplinama skok u vis i dalj. Njegova ljubav je trenutno skejtbording, a kao mlađi je išao u školicu sporta Spotikus, na trambolining. Jezici mu idu jako lepo, engleski govori gotovo tečno, jer je godinu dana išao u Internacionalno obdanište u Dohi, kao i u International school of London, gde je išao u drugi razred. Takođe je godinu dana pohađao školu glume 'Dve besne gliste', sa kojom je odigrao jednu predstavu u Akademiji 28. Kao mlađi obožavao je rubikove kocke. Imao je preko 10 različitih kocki i rešavao ih je neverovatnom brzinom.

Koje uspehe je postigao do sada?

Bilo ih je baš dosta. Proglašen je dve godine zaredom za atletskog bisera za 2009. godiste, na nivou grada za 2019. i 2020. Prvi put u disciplini skok u dalj, a drugi put za skok u vis. Pre tri nedelje je takođe ostvario veliki uspeh na školskom takmičenju preskočivši 1.51 m i proglašen je za prvaka Beograda na nivou svih škola za uzrast 5-6 razred. Nadamo se da će sledeće takmičenje biti na državnom nivou. Pored svega ovoga, Danilo najviše uživa u vožnji skejtborda i za nepune dve godine naučio je oko 25 trikova, zbog kojih je jako ponosan na sebe.

Kako ste otkrili da je talentovan?

Odmalena je pokazivao sklonost ka sportu, brzom učenju i savladavanju različitih zadataka. Bio je jako aktivan od malena. Voleo je da trči, skače, čak smo se plasili da će u jednom trenutku početi da se bavi ekstremnim sportovima. Bio je jako spretan u svim aktivnostima.

Na koji način ga podstičete da radi na svom talentu?

Trudimo se da uskladimo njegove obaveze oko škole i treninga, kao i da ima dovoljno slobodnog vremena. Dosta razgovaramo oko rezultata koje postiže i učimo ga da bude pravi sportista i prilikom uspeha i neuspeha.

Da li je trud i rad jednako važan kao talenat za postizanje uspeha?

Naravno da jeste, talenat je osnova bez koje se teško može postići rezultat, ali svakako rad, trening i upornost dodatno uticu na rezultate. Danilo je posvećen atletici i skejtbordu, tako da je to doprinelo uspešnosti na oba polja.

Kako se vaš sin nosi sa uspehom?

Jako brzo je počeo da osvaja medalje u atletici, tako da je to počeo da doživljava kao normalnu stvar. Bilo je par situacija kada nije bio prvi, pa je to njemu izgledalo kao neuspeh i nije se dobro osećao zbog toga. Zato smo, razgovarajući sa njim, uspeli da mu objasnimo da je to takođe deo takmičenja i da medalja jeste važna, ali nikako nije presudna, i da je najbitnije da on da svoj maksimum. U slučaju da medalja izostane, treba poraz podneti sportski i čestitati i ceniti uspeh drugih takmičara koji su takođe vredno radili.

Kako ste se vi osećali kada je osvajao sve te nagrade?

Kao roditelji bili smo preponosni, osećaj je izvanredan. Daje nam podstrek za dalje uspehe i rad sa detetom, a njemu daje priznanje za trud koji je uložio.

izvor: yumama

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budzeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje.

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica