"Svim očevima koji imaju ćerke:

Misao da će vaša devojčica imati momka vas sigurno izluđuje. I meni se to dešava, a ja sam majka.

Taj anđeo od nekoliko kilograma na rođenju sada ima 7 godina i verovatno će u nekom narednom periodu imati simpatiju, a potom i dečka. To može da vas izludi. Dobra vest je to što vi možete da joj pokažete kakvog muškarca zaslužuje.

Veze i brakovi su teški, to je istina koju vaša ćerka mora naučiti jednog dana. To su izazovi za mnoge, uključujući i one sa nežnim srcem. Najbolje, verovatno i najteže, što možete da uradite jeste da budete primer onoga kako muškarac treba da se ophodi prema ženi. Morate voleti svoju ženu onako kako želite da vam ćerka bude voljena!

Na decu utiče sve, a naročito filmovi, serije, magazini, društvene mreže, a sve to može odavati malo drugačiji utisak o ljubavi. Ona će misliti da tako ljubav treba da izgleda. Spoljni svet će je tako odvesti od onog što zapravo ljubav jeste.

Vi, i samo vi se možete boriti protiv toga - tako što ćete svoju suprugu tretirati s ljubavlju. Sve dolazi iz kuće i od vas dvoje. Danas i svakog dana poštujte svoju ženu. Držite je za ruku i ljubite je mnogo. Smejte joj se. Napravite kontakt poglednom. Kada govori, slušajte je. Otvoreite joj vrata. Izgradite poverenje. Pohvalite njena dostignuća. Ohrabrite je onda kada joj je to potrebno. Podržite je i imajte empatije. Stvarajte uspomene sa njom. Recite joj da je lepa i spolja i iznutra, što češće možete.

Vaša ćerka ne samo da voli svoju majku, nego je i oduševljena njom. Veza između njih dve je posebna. I onda ćete shvatiti - vaš odnos sa suprugom je mnogo više od vas dvoje. Najveći dar je što iza vaše ljubavi i pažnje stoji neko kome ste primer. Najbolje što ćerki možete dati jeste da volite njenu majku."