Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI VAM DETE TRČI U ZAGRLJAJ KADA SE POVREDI: 6 znakova koji pokazuju da ste dobra mama

Svaka mama se u nekom trenutku svog života zapita da li je dovoljno dobra svojoj deci. Neke situacije će vam potvrditi da ste odlična mama, iako sumnjate u sebe.

 6 znakova da ste dobra mama_94290826 Izvor: Shutterstock

Kao mame često osećamo krivicu zbog raznih stvari i još češće sumnjamo same u sebe. Činimo li dovoljno? Podbacujemo li? Jesmo li razočarale svoju decu? Jesmo li trebale da postupimo drugačije? Ponekad jednostavno više nismo sigurne. Umesto toga, trebalo bi da počnemo čvrsto da verujemo kako smo dobre mame. Kako nas deca vole. Kako radimo dobar posao. Jer zaista - radite odličan posao!

Možda vas zanima

1. Tvoja deca trče ka tebi kada su povređena

Kada je tvoje dete povređeno, plače ili je uznemireno - trči li ka tebi? Traži li utehu, zagrljaje i pažnju? Ti si osoba koja brine o njima, koja ih teši, osoba uz koju se tvoje dete oseća sigurno? U tom slučaju radiš neverovatan posao!

2. Deca te zovu po noći

Kada tvoja deca imaju noćne more ili osećaju strah tokom noći - zovu te! To je zato jer u svom nervoznom ili žalosnom stanju žele svoju mamu. Žele osobu koja ih smiruje, koja im govori da će sve biti u redu i koja se brine za njihovu dobrobit. Znaju da mama pruža utehu, brigu i toplo naručje. To je to, nema zamene za mamu!

3. Deca te gledaju kada se osećaju nervozno

Kada su tvoji mališani na nepoznatom mestu i osećaju se nervozno ili neugodno, dolaze li ka tebi? Skrivaju li se iza tebe? Gledaju li te kako bi bili sigurni da je sve u redu, da su u dobrom društvu? To je zato jer ti veruju. Traže tvoje vođstvo, tvoju zaštitu i tvoje smernice. To je ogromna uloga koju majke imaju i ako tvoja deca gledaju tebe u nepoznatim situacijama kako bi pronašla svoje samopouzdanje, tada radiš svoj posao.

4. Tvoja deca se svakodnevno smeju

Ponekad će naša deca testirati granice i ponekad će ih te granice činiti nesrećnim. Međutim, deca su otporna stvorenja. Ako su tvoja deca zadovoljna, srećna i vole da se smeju, znači da stvarate pozitivno okruženje. Ako dopuštate deci da se igraju, da maštaju i da se zabavljaju - tada im pružate priliku stvaranja čarolije u detinjstvu. 

5. Tvoja deca razgovaraju sa tobom Svi želimo da budemo roditelji koji slušaju, kako bi naša deca razgovarala sa nama. Želimo da odgajamo decu koja se osećaju sigurno i ugodno da razgovaraju sa nama o svojim problemima. Ako tvoji mališani dolaze ka tebi i neprestano govore - budi srećna! Ponekad je teško slušati malu decu koja govore bez prestanka, ali upravo to je odnos koji želite da nastavite. Ako tvoja deca žele da podele svoj život sa tobom, na bilo koji način, bez sumnje radite neverovatan posao.

6. Tvoja deca te vole

Imaš li sa decom bliski odnos pun ljubavi? Želiš li da tvoji mališani provode vreme sa tobom? Naravno, sve se menja kako deca rastu, ali želja za povezanošću sa mamom ostaje zauvek. Ako su tvoja deca sigurna u tvoju ljubav, ako su srećna sa tvojom pažnjom i željna tvog vremena, to je to. Ti si neverovatna mama.

Ti si mama koja voli svoju decu i tvoja deca su željna tvoje ljubavi. Čuvaj ih. Voli ih. Budi ovde za njih. Jer zbog tih stvari će tvoja deca misliti da si najbolja mama na svetu, a to je ono što je jedino bitno.

Yumama/miss7mama

Možda vas zanima

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica