Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA, ZNAM ZAŠTO SI ISCRPLJENA: Najiskrenije reči o majci iz ugla deteta 

"Sebi sipaš kafu svako jutro iako znaš da nećeš moći da je popiješ..." Pročitajte jednu dirljivu priču o majci.

 znam zasto si iscrpljena_1710312667 Izvor: Shutterstock

Znam zašto si iscrpljena. Zato što čistiš, zato što daješ, zato što brineš, zato što radiš.

Možda vas zanima

Sebi sipaš kafu svako jutro iako znaš da nećeš moći da je popiješ, a da je bar još četiri puta ne podgreješ u mikrotalasnoj. Neko te zove, neko te nešto pita, neko te treba. Stalno. Rastrzana između nekoliko različitih pravaca svake minute tvog dana koji si započela još dok je možda bio mrak. Ponekad ustaneš pre svih da bi se u miru istuširala i popila kafu bez podgrevanja u mikrotalasnoj.

Ponekad ostaneš prekasno uveče samo da bi mogla u miru da ''dišeš'' . Znam zašto si iscrpljena. To je zato što previše brineš. Zato što si zbunjena, zato što si u žurbi, zato što učiš nove stvari dok se život užurbano dešava oko tebe. Žuriš da svi oko tebe stignu na vreme tamo gde treba, juriš, ne staješ i onda se pitaš... čemu sve ovo? 

Ponekad zbog toga plačeš, jer misliš da te niko ne sluša i da te niko ne razume. Imaš osećaj da samo jednu stvar koja se tebe tiče moraš da ponoviš preko hiljadu puta da bi te razumjeli. Znam zašto si iscrpljena. Zato što stalno pregovaraš. Zato što plairaš. Zato što se svađaš. Zato što vičeš.

Budiš se svaki dan govoreći sebi da danas moraš da budeš smirena. Da danas nećeš izgubiti kontrolu i da će danas biti dan kada ćeš pronaći svoj zen momenat, ali to se ne dešava jer si stalno zauzeta. Stalno ideš nekuda, stalno moraš da budeš negde prisutna, stalno moraš nekoga negde odvesti. Tvoja pažnja je na minimumu, frustrirana si, ranjena, plačeš i vičeš.

Ponekad se upoređuješ sa drugim mamama misleći da si izgubila trku. Misliš da si izgubila trku koja od vas ima najviše energije, koja je najbolje organizovana, koja je najviše postigla, ali sve te mame gube tu istu trku u svojoj glavi. One imaju svoje bitke, brige, probleme i misle da su jedine u tome.

Znam zašto si iscrpljena. Zato što se stalno upoređuješ sa njima, zato što imaš loš dan, sat, momenat, sedmicu. Ali gledaj to ovako: ti si mama i nekome si sve na svetu. Biti majka je teško i nije za one sa slabim srcem. To što si iscrpljena ne znači da nisi dovoljno dobra, to znači da pokušavaš i da moraš malo da zastaneš i da se odmoriš.

Sasvim je okej ako se malo odmoriš. Ti pružaš, planiraš, voliš, vodiš, grliš, ljubiš, pomažeš i pokušavaš da sve dovedeš u ravnotežu. Znam zašto si iscrpljena. Zato što si mama. Ona koja se trudi. I zato je okej da se ponekad odmoriš. Veruj mi.

Yumama/ infpult.info

Pročitajte i...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica