Svi znamo da biti mama nije lak posao. To su 24 sata, 365 dana u godini i nema odmora. I da, nema unapređenja.

Zbog toga je Sidni Vilijams – mama sa punim radnim vremenom, odlučila da je vreme da primeni mnoge stvari koje je naučila dok je odgajala svoje sinove i to je sve stavila u svoju biografiju. Vilijams, globalna direktorka marketinga za General Electric, kreirala je svoj "Mama CV" kao eksperiment. 

Kao što je objasnila u objavi na Linkedinu, bila je znatiželjna kako bi izgledala biografija samo sa veštinama koje je naučila kao novopečena mama. 

"Evo šta sam napisala", dodala je. "Radim sve što i ti, ali sa jednom rukom". 

Dok radi, koristi samo jednu ruku jer u drugoj drži bebu. 

"Držim ono što mi je najvažnije svom snagom koju imam u jednoj ruci, dok drugom žongliram sa milion dnevnih zadataka." 

Svakog dana mora da razmišlja deset koraka unapred. 

"Svaki dan mi predstavlja slagalicu – bavim se strategijom, veštinama i čistom srećom", objasnila je ona.  I sve to radi sa pozitivnim stavom, bez obzira na to koliko njen 'tim' ima težak dan. 

"Vodim se saosećanjem, slušam rasprave i podstičem rešavanje problema kroz kompromis", napisala je. Prilagodljiva je. Kao i mnogi roditelji, Sidni se snalazi u raznim ulogama – ona je učitelj, medicinska sestra, krojačica, pregovarač za taoce, prevodilac, instruktor plivanja. 

"Moj tim je na prvom mestu", dodala je ona.

Srećna je jer u svom poslu pronalazi radost i ljubav. 

Sidni je rekla da je napisala svoju biografiju zbog pandemije. 

U nedavnom saopštenju za štampu Nacionalnog ženskog pravnog centra, navedeni su stvarni brojevi koliko je žena napustilo posao zbog trenutne globalne medicinske krize. 

"U januaru je 275.000 žena napustilo svoj posao. A ukupan broj žena koje su napustile posao od početka pandemije dostigao je broj preko 2,3 miliona, dok je procenat onih koje rade ili aktivno traže posao 57%." 

Sad ove žene obavljaju dvostruku dužnost roditelja i traže posao ili ga pokušavaju raditi od kuće dok su 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici vezane za kuću i decu. "Mislim da se ne cene dovoljno uloge koje mi nosimo", rekla je Sidni za Dobro jutro Amerika. 

"Bilo je to nešto o čemu sam dugo razmišljala i kad sam sela da pišem, reči su se same nizale, izjavila je. 

Ona nikad ranije nije ništa objavila na Linkedinu. Nije mogla ni da zamisli da će njena objava postati viralna. Rekla je za Dobro jutro Amerika da su reakcije drugih žena bile jako dirljive: 

"Odlučila sam da uzmem slobodno. Nervozna sam zbog odlaska na posao i ovo mi je dalo perspektivu i drugačiji način razmišljanja o veštinama koje imam i kako da ih predstavim. 
Takođe je bilo mnogo muškaraca koji su reagovali na ovu objavu: 

"Poštujem i cenim svoju suprugu i ćerku." 

Mama Sidni je na kraju rekla: "Postoje različiti stavovi o tome šta znači biti mama i postoje drugačiji načini da se preispitaju veštine koje imamo kao majke." 

"Osećam se vrlo srećno što radim sa drugim mamama koje su iskrene o svojim osjećanjima. Stvorila sam sjajan odnos sa njima iz svih sfera života i to je meni najveći poklon pandemije, jer su te veze jako važne."

Pročitajte i...