Stavka u kojoj tiokom trudnoće dolazi do promena je i garderoba. U nekom trenutku pantalone postanu tesne, kao i košulje, bluze, haljine, a taj problem posebno pogodi žene koje inače vole uže odevne komade.

U svakom slučaju, trudnoća je period u životu tokom kojeg garderobu treba obnoviti ili barem nadograditi. Ako pitate modne znalce, kada je reč o trudničkoj garderobi postoji jedno jednostavno pravilo - kupujte komade koje ćete moći da nosite i nakon trudnoće.

Imajte na umu i da, uprkos onom što nam se prezentuje na društvenim mrežama, telo se nakon porođaja ne vraća na staro stanje u roku od dva dana. To znači da ćete stvari kupljenje u trudnoći nositi i kasnije, a ako budete birali pametno, nosićete ih čak i kada se vratite na svoje stare mere.

U pametnoj kupovini mogu vam pomoći saveti žena koje su već bile u ovoj situaciji. U nastavku pogledajte deset komada zbog čije kupovine trudnice, prema rečima iskusnih, nikad ne zažale.

1. Pletena haljina

Pletene haljine, posebno one koje prate liniju tela, lepo ističu trudnički stomsk, a dobra stvar je da ih ne morate nužno kupovati na delu za trudnice i biće nosive i kasnije.

2. Lepršava haljina

Lepršava cvetna haljina koja ne prati liniju tela omiljeni je izbor mnogih trudnica. Ako je vaša trudnoća u toku, radnje imaju široku ponudu haljina  sa cvetnim dezenom koji je idealan za prolećne mesece.

3.  Midi/maksi suknja

Dobra midi suknja je još jedan komad zobg čije kupovine trudnice nikad ne požale. Za stomak koji raste odaberite model sa elastičnim stukom. Osim u trudnoći, midi suknja biće nosiva i u fazi dojenja, a i kasnije.

4. Udobne sandale

Stomak raste, a sa njim postaje sve teže hodati. U tom slučaju od velike pomoći je udobar par obuće. To ne moraju nužno biti sandale, nego bilo što po vašem izboru što će vam olakšati hodanje.

5. Pantalone sa elastičnim strukom

Pantalone su nezaobilazan deo svake garderobe, a u trudnoći su poželjne one sa elastičnim strukom. Razlog je opet, naravno, stomak koji raste. Biće nosive i nakon trudnoće.

6. Sako oversajz kroja

Popularnost sakoa traje već duže vreme, a u modi su, između ostalog, i oversajze modeli koji se savršeno uklapaju i u trudničku priču.

7. Oversajze košulja

I oversajz košulje jedan su od komada koji ne izazi iz trenda. Tokom trudnoće biće vam udobne zbog stomaka, a nakon trudnoće biće samo još jedan nosiv i moderan komad u vašem ormaru.

8. Farmericeza trudnice

Retki su oni koji ne vole farmerice, a u jednom trenutku trudnoće, kada gumica ne bude dovoljna da zakopčate vaše stare farmerke, verojatno ćete sebi priuštiti jedan par farmerki namenjenih posebno za trudnice.

9. Kardigan

Udoban široki kardigan definitivno je komad koji će vam dobro doći u trudnoći, a onda i nakon nje. Biće nosiv tekom dojenja, a i kasnije.

10. Helanke

U trudnoći je često najvažnija udobnost, a helanke su definitivno komad koji vam tu udobnost može osigurati. Do udobnosti će vam biti stalo i kad vaša beba dođe na svet i dok bude odrastala. U svakom slučaju, helanke su definitivno komad zbog čije kupovine nećete zaožaliti u trudnoći.

Pročitajte i...