Dok je Lenka spavala, tata i mama su se igrali u kuhinji i, otprilike, pomešali sve sastojke koji su se tu našli. I, mogu vam reći, ispalo je fenomenalno! 

Svinjske šnicle i povrće za mamu i tatu

Potrebno:

- dve glavice crvenog luka

- jedna šargarepa

- kesa boranije

- 200 g šampinjona

- dve manje tikvice

- beli luk u granulama

- krem supa od pečuraka

- 250 ml pavlake za kuvanje 

- so

- svinjsko meso po izboru za šnicle

Priprema:

Sve što treba da uradite, jeste da propržite luk, pa šargarepicu i onda dodate boraniju i šampinjone. U to sam pažljivo dodala vode, jer šampinjoni dosta vode puste sami. Posle petnaestak minuta dodate dve tikvice isečene na kolutiće, beli luk u granulama i so. To se kuva ukupno oko pola sata. Onda sam krem supu pomešala sa 150 ml vode, sipala u ručak (gde je vode prethodno ostalo jako malo), kuvala desetak minuta, dodala pavlaku za kuvanje, još par minuta krčkala i to je to. Možda zvuči nespojivo, ali ukus je fantastičan. Uz to smo ispržili svinjske šnicle.

Voćni jogurt za Lenku

Voćni jogurt ili obožavani doručak. Pravim ga sama, jer kupovni jogurti imaju aditive i šećere. 

Potrebno:

- 150 ml jogurta

- pola banane

- pola jabuke

- kašika-dve mlevenog keksa

Priprema: 

Pomešam voćkice (koje god želite od onih koje ste uveli), izmiksam, dodam jogurt i malo keksa i to je cela mudrolija. Bez konzervansa, zdrav i ukusan doručak.

Mama Sofija i beba Lenka

sampinjoni-povrce-u-sosu-snicle-vocni-jogurt-kuvamo-sa-mamom-sofija-lenka

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte i...