Svim mamama je veoma važno da se brzo spreme i da pritom izgledaju lepo. Posebno je važno da uvek na umu imate kako bi izgledala vaša odevna kombinacija i da na najbrži način to izvedete - jer obaveze, kuća, deca, računi, ručak...

Košulje, sakoi, ženska odela, elegantne suknje i klasične pantalone su uvek pravi izbor. Pogledajte kombinacije koje smo izdvojili za vas - izgledaćete kao prava poslovna mama.

Elegantno i opušteno

Ako radite u kompaniji gde okruženje nije preterano formalno i nemate kontakt sa klijentima, onda vaše oblačenje može biti opušteno, ali to nikako ne znači da ne treba da obratite pažnju na izgled. Izbegavajte farmerke, posebno one iscepane, kao i pamučne, sportske majice. Uvek radije birajte košulje i bluze, a dobra stvar je što danas na formalne pantalone možete nositi patike, ako niste ljubitelj baletanki ili štikli.

Ležerno, a poslovno

Ovo je stil koji je posebno popularan u kompanijama u kojima su većina zaposlenih mlađi od 40 godina i pruža profesionalan i dinamičan pristup oblačenju.  Ovaj stil je sjajan spoj sportskog i elegantnog koji će vam dati profesionalan izgled, ali će vam uvek biti udobno, nećete se osećati sputano. Blejzeri i mantli u kombinaciji sa majicama, pantalone širokih nogavica, pa čak i šortsevi u kombinaciji sa štiklama su stajlinzi koji ovaj stil čine posebnim.

Poslovno, a urbano

Ovo je stil koji profesionalizam stavlja na prvo mesto, ali uvek ostavlja prostora za komfor i igranje sa aksesoarima. Savršen je za strukturne kompanije posebno ako vam je priroda posla takva da često odlazite na sastanke i poslovne ručkove. Ovaj stil podrazumeva elegantne suknje do kolena, kombinovane sa košuljama kao i pantalone ravnog kroja.

Kombinacije koje bi trebalo izbegavati ako želite poslovni izgled:

- pocepane i iznošene farmerke

- majice sa printovima

- majice sa tankim bretelama

- veliki dekolte

- previše kratke ili previše duge suknje

- previše nakita

- previsoke štikle

- napadan mejkap

- čizme iznad kolena

- sandale i japanke

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)