Sasvim sigurno svako od nas voli promene, pogotovo kada su one vezane za dekoraciju doma. Male sitnice mogu potpuno promeniti izgled vašeg stana, osvežiti ga i doprineti boljem izgledu.

Poslednjih godina boje su se na velika vrata vratile u domove, ljudi sve više počeli da ih primenjuju, kao i da izbegavaju klasični stil gde je nameštaj uklopljen u dve, eventualno tri nijanse (najčešće crno, braon, belo, bež). Boje su postale primarne i veoma zastupljene, bilo da se nalaze na zidovima, ormarima, kauču ili su u pitanju neobični detalji koji upotpunjuju izgled prostorije.

Jedna od omiljenih boja za dekoraciju enterijera većine dizajnera je zelena. Ona ne samo da doprinosi svežijem i prostranijem izgledu ambijenta, već izgleda savremeno i urbanistički. Bilo da je primenite u vidu sitnica kao što su vaze, tanjiri, zavese ili krupnih komada nameštaja, ova boja može izgledati glamurozno i dati sjaj svakom enterijeru.

Zelena se veoma lako uklapa sa drugim bojama, pogotovo sa zlatkastim i rozikastim nijansama. Ona može delovati otmeno, sofisticirano, a istovremeno i bajkovito, bilo da se radi o dnevnoj sobi, predsoblju ili kupatilu. Pogledajte najmodernije kombinacije zelene koje možete primeniti u svakoj prostoriji.

Ušuškano, toplo i moderno

Dnevna soba inspirisana motivima zelene i roze boje, pomešane sa detaljima geometrijskih oblika, sobnim biljkama i par zanimljivih sitnica izgleda baš sofisticirano i elegnatno. Prostorija odiše toplinom, odaje utisak ušuškanog ambijenta i što je mnogima najvažnije izgleda moderno. Sa kombinacijom zelene i roze nema greške!

Egzotična spavaća soba 

Tapete ili crtež tropskih elemenata, palmi, cvetova, mogu dati vašoj sobi svežiji i egzotičniji izgled. Topli tonovi pomešani sa nijansama zelene boje i zanimljiva dekoracija na zidovima podsećaju na urbani, maksimalistički stil, koji je jedan od najzastupljenijih pravaca kreativne industrije.

Predsoblje zelenih i zlatnih nijansi

Zelena boja može dobiti moderan izgled kada se uklopi sa ogledalima uokvirenim zlatnom bojom, zanimljivim policama/čivilukom i još nekoliko minimalističkih detalja. Hodnik, predsoblje ili neki vaš kutak mogu izgledati baš ovako.

Kupatilo iz snova

Beli lavabo, zlatne svetiljke, jednostavno ogledalo i zelene pločice ili zid? Hmm, ova kombinacija može biti idealna za ljubitelje zelene boje i modernog kosmopolitskog stila.

Moderna kuhinja sa zelenim detaljima

Sa kuhinjom možete eksperimentisati koliko želite, jer vam raznovrsno posuđe, escajg, razne činijice i poličice to dozvoljavaju. Evo načina da kuhinjske detalje uklopite na interesantan (skandinavski) način, a da ne izgleda kič. 

Sigurni smo da se prvo pomislili da je zelena boja teška za kombinovanje, ali kao što vidite ona je veoma praktična i uklapa se uz većinu detalja. Sigurni smo da sa njom nećete pogrešiti, bilo da se radi o nameštaju, detaljima, pločicama ili zidovima.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!