Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako postati SUPER TATA: 8 saveta da budete najbolji otac i suprug

Budite odgovorni za osmehe na licima svoje dece i supruge! Pogledajte kako...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svakoj zdravoj porodici i detetu je pored majke potrebna i očeva prisutnost. Scenario svake srećne porodice se sastoji od očeve i majčine uloge, kvalitetnih odnosa između njih, kao i od ljubavi i pažnje koju posvećuju detetu. Veoma je važno primenjivati ovaj scenario, jer će dete u zdravoj sredinini rasti u kvalitetnu osobu, emocionalno ispunjenu, i što je najvažnije osobu koja ima dobru komunikaciju sa svojim roditeljima, na koje može da se osloni u svakom trenutku.

Povezane vesti

Povezane vesti

Ukoliko želite da budete uzor svojoj deci, najbolji suprug svojoj ženi i tata za primer svim roditeljima, pratite sledeće savete.

1. Hrabar tata

Vaš autoritet i hrabrost da u određenim situacijama preuzmete odgovornost će vas učiniti 'super tatom'. Ne samo da će mama biti presrećna jer nije usamljena, već će i deca oseti vaš trud. Morate znati da je roditeljska uloga uloga većine ljudi na planeti, ali biti tata koga će deca gledati kao uzor i diviti mu se nije svakodnevna pojava.

2. Fizički prisutan tata

Mamama je posebno važno da uz sebe imaju muškarca koji će uvek biti tu za njih. I u toku trudnoće, porođaja, kada dođe beba, kada deca porastu i kada se jave prvi problemi, baš uvek. Svaka žena kraj sebe želi da ima muškarca koji joj pruža podršku i ravnopravno učestvuje u roditeljstvu kao i ona, jer smo svedoci da tate najčešće izbegavaju roditeljska zadženja i brige. Pored toga angažovanje oca u porodici utiče na stvaranje muške figure i autoriteta koji deca treba da poštuju, kao i odnos koji treba da bude primer deci i na koji deca treba da se ugledaju.

3. Emocionalno prisutan tata

Mamama je od posebnog značaja ljubav, pažnja i nežnost koju dobijaju od svojih partnera. Potrudite se da budete pažljivi prema njima, pokažite im da koji god problem imaju da ste uz njih i da ćete to zajedničkim snagama rešiti. Pogotovo je važna i emocionalna i fizička prisutnost očeva posle porođaja, jer su mame u tom periodu i dalje zbunjene, sve je novo za njih i potrebna im je pomoć i podrška. Pre svega ljubav, nežnost i znaci pažnje su sitnice kojima ćete obradovati svoju suprugu, a budite sigurni da to deca osete, da ih to ispunjava i da rastu u srećnu i kvalitetnu ličnost.

4. Predvidite šta deca vole i priuštite im to

Ovo se ne odnosi samo na materijalne stvari poput igračaka, bioskopa, igraionica, već i na vreme koje provedete sa decom. Ukoliko vaš mališan voli da vozi bicikl, posvetite mu vikend i uživajte porodično u prirodi ili ukoliko vaše dete voli da gleda filmove, napravite filmsko veče za celu porodicu, pripremite kokice, sokiće ili omiljeno jelo po izboru i uživajte u tim posebnim trenucima sa porodicom.

5. Budi bolji tata i suprug od onih na filmovima

Svima su romantični filmovi dragi, pogotovo ženama. One se toliko oduševe nežnošću i romantičnim postupcima glumaca sa filma, da se nekada razočaraju jer njihovi partneri nisu nalik njima. Često čujete od dece da je nečiji tata "kul" i da su oduševljeni njegovim humorom, postupcima i pristupu koji ima sa svojom decom. Šta vam to govori? Trebalo bi da budete malo uključeniji u to šta vaša deca vole, čemu se raduju, šta usrećuje vašu lepšu polovinu, kao i šta možete učiniti da vaša porodica ima bolji odnos i komunikaciju.

6. Brinite o zdravlju porodice

Poznato je da su mame dosta predane porodici, kući i obavezama. U toj trci izgube pojam o svom zdravlju, a često ne stižu da o tome vode računa. Ono što vama kao "super" suprugu i ocu stalno treba da je na pameti jeste zdravlje porodice. Pokušajte mamama da olakšate kućne poslove i obaveze što više možete, brinite o zdravlju svojih najmlađih i o zdravlju žene koju ste izabrali kao partnera za ceo život.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica