Bliži se omiljeni dečji praznik, stoga na vreme krenite sa pripremama i ukrasite svoj dom što kreativnije. 

Neka sve bude u znaku zečića i jaja, a šarenilo neka vam bude prioritet. Što više boja, to bolje! I pritom ne mislimo samo na šaranje jaja.

Zajedno sa mališanima osnujte jednu kreativnu radionicu i pravac na posao. Ne samo da ćete na lak način pripremiti preslatku dekoraciju, već ćete uživati u zanimljivoj zajedničkoj aktivnosti.

Probudite kreativnost i maštovitost kod svog deteta, a i same se aktivirajte.

Donosimo vam nekoliko ideja za preslatku uskršnju dekoraciju, uz postupak kako da napravite svaki od detalja. 

1. Dekorativni zečići

Pripremite papire u boji, deblji konac, malo vate i lepak.

Na jednom papiru nacrtajte oblik zečića, pa ga iskoristite kao šablon. Napravite zečiće u raznim bojama. Na leđa zečića zalepite lepkom malo vate. Probušite iglom dve rupice kao na slici i kroz njih provucite konac. Ove slatke zečiće možete okačiti na prozor, iznad dekorisanog stola ili na zid.


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

- Slične zečiće možete napraviti na malo drugačiji način. Umesto provlačenja konca, zečiće možete zakačiti dekrativnim štipaljkama. u ovom slučaju predlažemo upotrebu debljeg papira ili kartona, i kanapa umesto konca. 

Foto: Shutterstock

2. Dekorativna jaja

Umesto zečića, na sličan način možete napraviti i dekorativna jaja. Iskoristite plastična jaja u boji i prikačite ih štipaljkama na kanap kao na slici.


Foto: Shutterstock

3. Korpica za jaja

Neka vaša korpica ove godine bude neobičnija. Isecite karton za jaja onoliko koliko vam je potrebno, i obojte ga u zeleno.


Foto: Shutterstock

Nakon toga iskoristite zelenu žicu, zalepite je na oba kraja korpice, i dobili ste dršku. 

Kako biste simulirale travu, lepkom zalepite papir koji ste iseckale na vrhovima, kao na slici. Vaša korpica za jaja je spremna!


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

4. Teglica za bombone

Odaberite manju teglu. Obojte je u belo. Dok se teglica suši, od belog i roze papira isecite zečje šapice i uši, a potom ih zalepite na teglicu. Docrtajte nosić i uši, a oči možete nacrtati ili pak zalepiti neke sa stare igračke. 


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

Ne zaboravite glavnu stvar - šarene bombonice u teglici!

5. Korpica od jaja

Ljuske od jajeta zalepite lepkom tako da dobijete kružnu formu kao na slici. Obojte ih u željenu nijansu.


Foto: Shutterstock

Napunite ih iseckanim kanapom ili končićima koji podsećaju na slamu, i u njih stavite manja jaja. Ovaj jednostavni držač za jaja će biti presladak na vačem stolu. Možete ga upotpuniti ukrasnom svećom unutar kruga, te ćete stolu dodati romantičnu notu.


Foto: Shutterstock

6. Jastučići od jaja

Napravite šablon u obliku jajeta na kartonu. Iskoristite ga da nacrtate isti oblik na tkanini. Dva dela spojte koncem kao na slici, a unutrašnjost ispunite vatom. Kako biste napravili interesantnije jastučiće, koristite konac u drugoj boji, a možete se igrati i sa dezenom tkanine.


Foto: Shutterstock

Postupak nije komplikovan, te će mališani najviše uživati u pravljenju svojih jastučića. Možete ih ubaciti među postavljenja uskršnja jaja, ili pak u raznim delovima kuće. Pustite mašti na volju!


Foto: Shutterstock

7. Ukrasni zečići

Pratite naše slike i isecite papire kao na slici. Dodajte uši, oči i nosić, i vaši zečići su začas gotovi. 


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock

8. Drveni zečići

U ovome definitivno i najmanji mogu učestvovati. Na štapiće od sladoleda zalepite uši od tkanine ili papira, docrtajte facu i dodajte mašnicu da upotpunite zečiće. Brzo i jednostavno ćete dobiti preslatke zečiće. Možete koristiti razne mašnice i uši različitih boja. Neka deca odlučuju! 


Foto: Profimedia

9. Zečić pismo

Roze koverat ukrasite ušima i brkovima, i eto ga! Mali roze zečić nosi lepu vaskršnju poruku. Obradujte najdraže i uživajte u lepotama praznika!  


Foto: Shutterstock