Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakujte se! Putovanja imaju pozitivan efekat na detetov uspeh u školi i na lični razvoj

Istraživanja sa velikim brojem nastavnika su pokazala da učenici koji putuju sa svojom porodicom imaju dosta uspeha, kako u školi, tako i van nje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Novo istraživanje je pokazali da ukoliko želite da vaša deca budu uspešnija u školi, trebalo bi češće da ih vodite na odmor.

Istraživanje oko 1500 američkih profesora, došlo je do zaključka da 74 posto edukatora veruje da putovanje ima veoma pozitivan uticaj na lični razvoj učenika. Veći deo profesora (56 posto), veruje i to da putovanja pozitivno utiču i na učenikov uspeh u školi, ali i na karijeru. 

Putovanja mnogu imati i dugoročni uticaj na dete. Nastavnici su saglasni da deca koja putuju i posmatraju drugačije kulture od svoje imaju izraženiju toleranciju i poštovanje drugih, želju za učenjem i saznavanjem, kao i za isprobavanjem novih stvari, u odnosu na druge mališane. 

Povezane vesti

Ne samo da nastavnici veruju da je putovanje značajno u školi, već to može imati uticaja i na život deteta na igralištu. Deca koja putuju zasigurno imaju veću samostalnost, samouvereniji su, poverljiviji, a uz to su osećajniji i lako se prilagođavaju. Ona su mnogo otvorenija i društvenija, a uz to i lakše izražavaju sebe od one dece koja ostaju kod kuće.

42 posto nastavnika je istaklo mišljenje da deca koja putuju izgledaju privlačnije komisiji za prijem na koledž.

Povezane vesti

Međutim, istraživanje drugačijih kultura ne mora nužno podrazumevati put oko sveta. Čak i putovanje u okviru svoje zemlje, u drugi grad, može pokazati drugačije navike ljudi, te samim tim i globalno razmišljanje. 

Ipak, postoji i jedna statistina koja će naterati roditelje da malo pauziraju - kao kad mišu date kolačić, tako i će se i mališanima toliko dopasti da putuju da će stalno tražiti još. Od svih nastavnika, 76 posto je reklo da je viđalo učenike koji su putovali da žele još putovanja. 

Eto, putovanja imaju i jednu lošu stranu, zar ne?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica