Mnogima se čini da je pranje kose nešto toliko osnovno i jednostavno, da ne postoji ispravan ili pogrešan način za to, ali stručnjaci za kosu tvrde da je istina malo drugačija.

Svi pričaju o tome kako je redovno nanošenje maske i regeneratora ključ lepe i negovane kose, ali zaboravljaju da je sve to besmisleno ako smo predhodno šamponom potpuno isušili kosu.

Pridržavajte se ovih saveta, i kosa će vam biti zahvalna. Ako ste se pitale kada trebate koristiti masku, a kada regenerator, i treba li vam zbilja oboje - imamo sve odgovore. 

Iako će vas mnogi uveravati kako biste pri svakom pranju trebale koristiti šampon, regenerator i masku, to je potpuno netačno.

Vašoj kosi nikako nisu potrebni ovi proizvodi jedan za drugim, a oštećenost i tretiranost kose određuju što zbilja trebate. Ako ste sretnica sa zdravom i sjajnom kosom, ono što vama treba je regenerator nakon svakog pranja, a maska eventualno svaka dva tjedna. Razlog tome je taj što maska na vašoj kosi nema što za obnavljati pa će samo teško sjesti na nju jer se neće dovoljno upiti budete li je često koristile.

Ako ste, s druge strane, izlagale svoju kosu hemikalijama i toplini, maska vam je preko potrebna.

Nakon svakog pranja kosu obilato namažite maskom, po potrebi pročešljajte češljem sa širokim zupcima i zatim isperite. Vašoj oštećenoj kosi regenerator neće pomoći pa zato nema potrebe niti da ga kupujete.