Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo mužu koji je tražio odmor: Ćuti i uživaj, ne znaš šta te tek čeka!

Nakon burne nedelje, mami Erin suprug je rekao da mu je potreban odmor, a evo šta mu je ona odgovorila...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Zaposlenoj mami i blogerki, Erin Tejlor, nakon burne nedelje suprug je rekao da mu je potreban odmor od svega. Pošto je mislila da on, ali ni mnogi drugi muževi možda i nisu baš potpuno svesni šta sve donosi život i osnivanje porodice, ona je odlučila da napiše otvoreno pismo koje je objavljeno na Hafington postu. Pismo njenom, ali i svim drugim muževima koji misle da im sada treba odmor... A još nista nije ni počelo...

"Dragi moj,

Pišem ti ovo pismo kako bih ti obezbedila i jednu drugu perspektivu viđenja stvari, osim tvoje. Juče, nakon veoma burne nedelje koju smo proživeli, rekao si mi:"Treba mi odmor!". To si mi govorio i u nekim situacijama ranije, i ja sam razumela, ali ovoga puta moram nešto da ti kažem.

Nema odmora!

Priznajem da nam je poslednjih nekoliko nedelja bilo užasno.. Ja sam radila prekovremeno jer na poslu imamo projekat koji mi zanči iz više razloga, naša trogodišnjak je u fazi kada je zaista pomalo blesav, a morao si da radiš i kućne poslove.

I da, znam da je antibiotik koji trenutno uzima naše dete uzrokovao da povrati u krevet, a da je pre toga trebalo i da ga okupaš baš kada je počinjao prenos košarkaške utakmice. Sve razumem, priličan je hasou u našoj kući.

Povezane vesti

I uz sav taj haos verovatno si zaboravio jednu stvar. Da sam ja trudna. Razumem da ti ne možeš da znaš kakav je osećaj kada još jedno ljudsko biće živi u tebi, pa ti to neću zameriti, ali zameram ti što do sada nisi video koliko sam umorna. Ali kada već guram sama poslednje tri godine, izguraću i ovo sama.

Znam da si jedva dočekao da sedneš i da otvoriš tu limenku piva, ali dok ti uzimaš prvi gutljaj naš sin takođe uzima jedan, ali iz posude za vodu našeg psa. Skrećem sa teme, tako da pređemo na stvar...

Stvari će u našoj kući za koji mesec još više da se zakomplikuju. U naš život će da uđe još jedno živo biće. Niko od nas neće spavati. Beba će se buditi, budiće i starijeg, a on će onda da pije vodu iz posude našeg psa baš kada ja budem dojila, a pas će verovatno nuždu da obavlja u kući jer ćemo na njega potpuno da zaboravimo u čitavom tom ludilu.

Za razliku od prvog puta, sada ćemo imati i jedno dete sa svojim potrebama, koga treba čuvati, nahraniti i odvesti na trening. U kući će nam verovatno biti haos i svađaćemo se oko toga ko će oprati sudove.

Povezane vesti

I onda taman kada se ustošimo biće vreme da se ja vratiim na posao. Svakodnevno ćemo voziti dvoje dece na različite strane, a mi ćemo nastavljati na naše zahtevne poslove. A onda će nam se pokvariti auto, krov će da prokišnjava, a veš mašina će da poplavi kupatilo.

Dobra vest je da će stvari u nekom trenutku postati malo bolje. Ustanovićemo rutinu, imaćemo kalendar u bojama i tačan raspored obaveza, uveče ćemo sedeti i piti piće. Ali onda...

 Foto: Shutterstock

Onda će opet sve da se promeni... Deca će da krenu u predškolsko, pa u prvi, drugi, treći razred... Što znači 53654 obaveza nedeljno (puta 2). I tako narednih 13 godina. Pravi pakao, zar ne?

Ali ni to nije kraj.

A ako naša deca budu kao ti kada si išao u srednju školu, onda će da piju pivo i puše u našem podrumu. A sa druge strane, ako budu kao ja onda će da budu preosetljivi i biće potišteni kada im nastavnica kaže da nisu dovoljno dobri za hor ili sport. Uglavnom, nikad kraja haosu.

Povezane vesti

Nadajmo se da će naša deca ići na fakultet ili, ako ne, da će se sa 18 godina odvojiti i živeti samostalno, ali budimo realni, deca danas žive sa roditeljima do tridesete. Što u našem slučaju znači negde do 2032. godine. Pa... Još ćemo biti mladi.

Znači, prema mojim proračunima, odmor koji tražiš dobićeš eventualno kada budeš imao negde oko 67 godina. 

Zato ćuti i uživaj. Kada pomislim na narednih 30 godina, sada ti je najlakše, sada smo na tom odmoru, posao nas tek čeka.

Ovo sve sam morala da ti napišem kako bih te podsetila da je ovo život koji smo izabrali.

Dakle, hajde da ga prihvatamo. Da se oslanjamo jedno na drugo i da kroz njega idemo zajedno. 

Hajde da se fokusiramo na sve one lepe stvari koje ćemo da doživimo u sred tog haosa, i nikada da ne zaboravimo koliko smo srećni što uopšte imamo priliku da sve to proživimo. 

Povezane vesti

Volim te, i volim nas zajedno, ali ućuti! Nemoj više nikada da mi govoriš da ti treba pauza.

S ljubavlju, 

Tvoja žena.

P.S. Sada je verovatno pravo vreme da ti kažem da je naš sin bacio tvoj mobilni u wc šolju."

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica