Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tatina poruka posramila sve koji osuđuju dečje napade besa: Ne, vi ne svedočite nečemu što se zove loše roditeljstvo (FOTO)

Ne postoji roditelj koji nije pretrpeo bar nekoliko dečjih izliva besa u javnosti, ali ma koliko oni bili neprijatni, osuđujući pogledi sa strane ni malo ne olakšavaju stvar. Jedan tata odlučio je da se obrati upravo onima koji ...

 Izvor: Foto: Facebook

Tata Klint Edvards, koji vodi vrlo popularan blog o roditeljstvu pod imenom ‘Nemam pojma šta radim: Tatin blog’, nedavno je doživeo situaciju poznatu mnogim roditeljima, ali i vrlo neprijatnu zbog onih ljudi koji se još uvek nisu ostvarili u roditeljskoj ulozi. Naime, njegova dvogodišnja ćerkica imala je u restoranu napad besa, svojstven njenom uzrastu. 

Povezane vesti

“Evo me, zaglavljen sa dvogodišnjakinjom u kolima. Izašli smo na porodičnu večeru i ona je doživela ‘nervni slom’ zbog toga što joj mama nije dozvolila da baca pileće štapiće. Počela je da vrišti i da se bacaka, a s obzirom da sam ja bio pri kraju jela, meni je pripala ta čast da je izvedem iz restorana”, napisao je Klint na svojoj Fejsbuk stranici.

Ubrzo je usledio najteži deo - suočavanje sa osuđujućim pogledima gostiju.

I'm stuck in the van with my toddler. We went out to dinner as a family, and she had a meltdown because mom wouldn't let...

Posted by No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog on Saturday, March 4, 2017

“Svi su nas skenirali pogledom, a najviše oni bez dece, pretpostavljam. Niko ko ima decu ne bi uputio takav ‘ubilački’ pogled koji govori: ‘Ako ne umeš da kontrolišeš svoje dete, nemoj ni da izlaziš’”, objasnio je Klint i u svoju odbranu na dalje napisao nešto sa čime će se složiti svaki roditelj koji je pretrpeo dečji izliv besa.

Povezane vesti

“Ne. Ne mogu da je kontrolišem. Ona ima dve godine i trebaće joj mnogo više da nauči kako treba da se ponaša u javnosti, a jedini način na koji ću je ja to naučiti jeste da je izvedem napolje i da joj pokažem šta je dobro, a šta ne. To ću uraditi tako što ću joj ponoviti ‘ne’ milion puta, puštajući je da se baca i vrišti i govoreći joj ‘ne’ ponovo. Žao mi je vas koji ste bili iznervirani u restoranu, ali i vi ste deo ove prakse. Vaši roditelji su isto činili kada ste vi bili mali i zbog toga vi sada umete da prepoznate kada dete uradi nešto iritirajuće i nepristojno u javnosti. Pre nego što i sami postanete besni i pre nego što bilo koga osudite, shvatite da ne svedočite nečemu što se zove loše roditeljstvo, već gledate roditelja koji se na svaki mogući način trudi da popravi situaciju.”

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica