Stroga pravila na dvoru ne važe samo za odrasle, već i za decu. Kako bi najmlađi kraljevići među kojima su i britanska princeza Šarlot i princ Džordž rasli i bili vaspitani u određenom maniru oni imaju 24 sata dnevno dadilje koje moraju da prođu posebnu školu u kojoj uče o ovom vrlo strogom i odgovornom poslu. Pogledajte deset pravila i kojih kraljevske dadilje moraju da se pridržavaju. 

1. Moraju da znaju kako se vezuje pelena na nekoliko načina

Kod kraljevskih porodica nije običaj da se koriste jednokratne pelene zbog čega dadilja mora da zna da zaveže pelenu na više načina.

2. Mesto gde se deca igraju mora da bude besprekorno

Ne baš lak zadatak, jer kada se deca zaigraju igračke su svuda. Međutim, na dadilji je da ih skuplja i konstantno sklanja kako bi igraonica bila uredna.

3.  Mora da bude sposobne da zaštiti dete

Sigurnost deteta je prioritet, a dadilja mora da ga štiti i od paparaca i drugih potencijalnih pretnji. Mnoge dadilje zbog toga znaju i borilačke veštine kako bi bile u stanju da zaštite dete ako dođe do toga.

4. Dadilja mora da budu obučene brzo da vozi

Dadilja mora da bude i vrlo spretna za volanom, da ume brzo da vozi, kako bi mogla da pobegne opsednutim fanovima, a da pritom ne ugrozi sigurnost deteta.

5. Mora odlično da pliva i ima završen kurs o načinu spasavanja u vodi

Ovo je posebno važno za kraljevske dadilje u Velikoj Britaniji koja je okružena vodom i gde kraljevska porodica često ide na odmor baš pored vode.

Foto: Profimedia

6. Mora da se šminka umereno

Dadilje uglavnom nose umerenu  odeću i  neupadljivu šminku. Imaju uniformu koje nose u posebnim prilikama, a lice mora da im izgleda prirodno.

7. Ne sme da nosi upadljiv nakit i modne dodatke

Kraljevska dadilja nikada ne nosi drečavi nakit već samo suptilne, skromnije komade.

8. Mora da bude jaka da može da upravlja kolicima teškima preko 30 kilograma

Kolica za decu brenda Silver Cross najpopularnija su među kraljevskim porodicama, a prilično su teška. Za njihovo upravljanje potrebna je spretnost i snaga.

9. Mora da vodi računa da dete jede zdravu hranu

Kuvari spremaju hranu, ali dadilja mora da pazi kako dete jede i da mu usadi zdrave navike u ishrani.

10. Mora da bude spremna da smiruje uplakano dete u bilo koje doba dana ili noći

Ne ustaju roditelji noću kada deca plaču već dadilja. Ona mora biti sprema da se pobrine za dete.