Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jači od nemaštine: Mama Zorica sama podiže osmoro dece, a uprkos tragediji ne skida osmeh s lica (FOTO)

Ni gubitak oca, obe deke i bake nije utihnuo dečju graju u porodičnom domu Mitrovića u Velikoj Krsni kraj Mladenovca, sve zahvaljujući super mami Zorici. Ona ima itekako razloga za smeh - njih osmoro!

  Izvor: Foto: Facebook

Dvospratnica u opustelom zaseoku Drenovača već sa kapije odaje topli i srećan dom, odakle se pruža pogled na dvorište, koje je kao dečije igralište - ljuljaške, sanke, klackalice.

Kraj njih su odrasli Mirjana, Dijana, Marina, Anđelka, Petar, Pavle, Milan i tek stasava dvadeset meseci star Bogdan. Osam razloga da mama Zorica (45) nikada ne poklekne, čak i pred nedaćom koja ih je zadesila.

Za kratko vreme Zorici je preminuo suprug, otac, svekar i svekrva. Ostala je sama sa osmoro dece, ali Zorice ne plače, ne moli, ne traži, ne očajava. Naprotiv. Zorica se bori. Ne odustaje. U svakom novom danu prepoznaje novu nadu i šansu.

Povezane vesti

"Zadovoljna sam, ali mora čovek da radi i da se bori. Evo sad su dečaci posle tatine smrti od škole dobili da plaćaju pola cene ekskurzije i to pre svega njima znači da se ne osećaju uskraćeno. Možemo mi danima da sedimo ispred nečije kancelarije i čekamo, ali ti ljudi ne mogu da podele svoju platu sa mnom. Ne mogu tako i ne mogu decu da vaspitavam da čekaju od države pomoć", kaže Zorica.

Zvacu decuuu

Posted by Zorica Mitrovic on Monday, August 1, 2016

To što je majka osmoro dece nije stavila sebi kao orden posle dobijene bitke protiv bele kuge, već je nastavila i dalju borbu. Ona je osnivač mladenovačkog Udruženja "Roditelji protiv bele kuge", koji postoji već tri godine i broji 120 članova, pretežno samohranih majki nalik njoj.

Posted by Zorica Mitrovic on Friday, December 9, 2016

"Imamo u Udruženju devet porodica sa preko petoro dece. Uspevam da stignem sve, borim se za svoju porodicu, znam šta ta borba znači, koliko je teška i zato se trudim da pomognem i drugim višedetnim porodicama. Ima dosta problema i teških slučajeva, ali čoveku je lakše kad zna da u svojoj muci nije sam", iskrena je ona.

Povezane vesti

Zoricu je posetila i članica Veća opštine Mladenovac, Suzana Vasić. Kako kaže, opština će se truditi da im pomogne koliko god može.

"Brzo smo se dogovorile oko stvari kojima bi opština Mladenovac mogla da pomogne Zoricu i njenu decu. Obišli smo ih, upoznali se sa mališanima, malo ih obradovali sa nekim paketićem, ali bićemo od sada u kontaktu i truditi se da pomognemo", rekla je Vasićeva.

Zoričina Anđelka, jedna od najboljih đaka

Zorica kao da osim osmoro dece ima i osmoro ruku. Stiže na sve strane. Porodica je organizvana, stariji čuvaju mlađe, pomažu oko pripreme za zimu, seku i donose drva. Dobri su đaci.

Ćerka Anđelka učenica prvog razreda Tehničke škole zajedno sa drugom iz Gimnazije, jedna je od dvoje Mladenovčana koji pohađaju programe u Istraživačkoj stanici Petnica, kao najbolji đaci iz Mladenovca.

Posted by Zorica Mitrovic on Saturday, June 18, 2016
Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica