Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 saveta kako da budete bolji roditelj vikendom

Stres koji se nakupi tokom nedelje često rezultira sumornim vikendom koji prođe u "razvlačenju" po kući, čime utičete na život čitave porodice.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Posle duge nedelje koju se proveli ispunjavajući brojne poslovne ili kućne obaveze, ne dozvolite da vam i vikend propadne. Provedite slobodne dane sa svojom porodicom na najbolji način i oslobodite se stvari koje to mogu da vam pokvare.

Najlakše je sebi i ostalima reći da ste umorni i provesti vikend unutar četiri zida, ispred televizora, dok deca "tumaraju" po stanu, ali to može veoma loše da utiče na život vaše porodice.

Povezane vesti

1. Radite nešta zabavno nedeljom i ne kukajte zbog ponedeljka

Ublažite sumorno raspoloženje koje će se sigurno javiti u nedelju tako što ćete dan provesti baveći se zabavnim stvarima koje uključuju celu porodicu.

Možete da svaku nedelju imate porodičnu večeru koju ćete pripremiti zajedno ili bilo koju drugu zabavnu aktivnost zbog koje ćete se radovati poslednjem danu vikenda.

2. Nemojte da prespavate pola dana

Znamo da je primamljivo iskoristiti vikend za duže ostajanje u krevetu, i celodnevno "razvlačenje" po stanu, ali ako ustanete ranije od svojih ukućana imaćete vremena i za aktivnosti u kojima možda samo vi uživate i koje su vam jako važne.

Ako želite da odete na trening, završite omiljenu knjigu ili možda završite neke preostale obaveze sa posla, mnogo manje ćete poremetiti ostale članove porodice ako rešite da to uradite ujutro umesto u sred dana.

Povezane vesti

3. Bavite se posebnim aktivnostima

Srećne porodice često imaju posebne aktivnosti koje su rezervisane samo za vikend. Možete da subotu veče svi provedete tako što ćete otići u bioskop, na picu ili kolače.

Povezane vesti

Ne samo da ćete uživati, već ćete na taj način stvoriti lepa sećanja.


Foto: Shutterstock

4. Odvajajte vreme za mali odmor

Dremanje nije samo za decu. Ako ohrabrite celu porodicu da u nekom trenutku odrema, na taj način ćete imati dovoljno energije da preostali deo dana iskoristite na najbolji mogući način, a ujedno ćete telu pružiti i malo mira od užurbane svakodnevice.

5. Borite sa sa obavezama

Nemojte odvajati jedan ceo dan za spremanje kuće, kupovinu ili bilo koju drugu obavezu.

Umesto toga, dajte sebi određeni vremenski period koji će vas motivisati da obavite sve obaveze znatno brže nego da stalno računate da pred sobom imate ceo dan i odlažete stvari.

Na ovaj način ćete imati znatno više vremena da radite zabavne stvari.

6. Odvojite se od tehnologije

Odmor od kompjutera, smartfona ili tableta smanjiće stres koji će možda neki poslovni mejl stvoriti i osloboditi dodatno vreme za odmor i uživanje sa ostatkom porodice – pogotovo ako i oni urade istu stvar.

Povezane vesti

Ako ipak morate da se tokom vikenda posvetite poslu, baš kao i sa drugim obavezama, odredite tačno vreme koje ćete mu posvetiti i tako brže završiti umesto da svako malo proveravate mejl.

Najnovije

Vesti

Porodica