Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova godina - novi početak: Najinspirativnije novogodišnje odluke naših Yumama

Pred kraj tekuće godine nekako uvek,u nama se javlja potreba da "podvlačimo crte" i donosimo nove, bolje odluke. Čitava priča o odlukama dobija poseban ton kada su u pitanju mame...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Čim poslednji mesec u godini počne, sa njim počinje i planiranje, od boja za novogodišnje ukrase, odela, putovanja, finansija, pa do onih velikih važnih životnih planova. 

Novogodišnja odluka nosi neki posebnu težinu. Obećanje koje damo sebi za Novu godinu, nije isto kao kada to učinimo bilo kog drugog dana u godini. Već važne po sebi, novogodišnje odluke posebno su važne kada ih donose mame. Mame imaju ogromnu odgovornost i mnogo obaveza, što njihovu odluku čini dodatno teškom za ostvariti, ali su one zato hrabre i smele.

Povezane vesti

Istorija novogodišnjih odlukaVavilonci su davali obećanje svojim bogovima na početku svake godine da će plaćati svoje dugove.Rimljani su početkom svake godine davali obećanja bogu Janus, zbog koga se mesec i zove januar.U srednjem veku, vitezovi su svake godine uoči božića davali "paunov zavet" kojim su potvrđivali svoju posvećenost viteštvu.U nekim hrišćanskim zajednicama, za narednu godinu pripremaju se molitvom. 

Donošenje ovakve odluke ima dugu tradiciju i ukorenjena je u mnogim kulturama, i u gotovom svim znači isto - potrebu za samousavršavanjem.  

Motivacija za rad

Mnogima su upravo ciljevi glavna motivacija za rad. Kako bi imali osećaj kontrole, a onda i sigurnosti i samopouzdanja, poželjno je u svim životnim situacijama postaviti sebi ciljeve, bilo poslovne ili na polju porodičnog života.

Psiholozi postojanja ciljeva ističu kao prednost zbog mogućnosti planiranja, ali i pozitivnih psiholoških učinaka koje realizacija ciljeva ima na čoveka.

Povezane vesti

Pozivamo vas da podelite sa nama svoju novogodišnju odluku i njom motivišete, ohrabrite i pokrenete i druge mame. Pišite nam na: [email protected], a najinspiriativnije odluke biće objavljene na našem sajtu. 

Najnovije

Vesti

Porodica