Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Životna lekcija koja je ujedinila mame širom sveta: Ovo svaki roditelj mora objasniti svom detetu

Mlada mama iz Tenesija na Fejsbuku je podelila fotografiju sa tekstom o tome kako je održala ćerki lekciju pre početka školske godine, a onda je u tome podržalo čak 700.000 ljudi...

 Izvor: Foto: Profimedia

Majka dve devojčice, Ejmi Bet Gardner, naučila je svoju ćerku Braoni onome što u školi nastavnici neće često pominjati, a to će je pratiti kroz ceo život.

"Moja ćerka kreće u peti razred sutra. Uredili smo njen ormarić, kupili joj uniforme i iznenadili je sa novim rancem. Ipak, sinoć pre spavanja sam uradila još jednu stvar, koja je bitnija od svih drugih. Dala sam joj tubu paste i rekla joj da je iscedi na tanjir. Kada je završila, rekla sam joj da je vrati u tubu, a ona je počela da uzvikuje da to nije moguće, da ne može to da uradi i da neće izgledati kao pre." započela je ova mama svoj post.

Mudra Ejmi je sačekala da se njena ćerka smiri, pa je nastavila svoju poučnu lekciju.

"Pamtićeš ovaj tanjir paste do kraja života. Tvoje reči imaju moć života i smrti. Sada kada krećeš u srednju školu, videćeš koliku težinu tvoje reči zapravo imaju. Imaćeš priliku da koristiš reči koje ponižavaju i vređaju druge. Isto tako ćeš imati priliku da koristiš reči koje isceljuju, inspirišu i ohrabruju. nekada ćeš napraviti pogrešan izbor, ali kao i ova pasta, kada reči izađu iz tvojih usta, više nećeš moći da ih vratiš. Koristi reči mudro Breona i izaberi da budeš poznata po dobroti i saosećanju. Nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost", napisla je Ejmi.

Povezane vesti

Ovom dirljivom lekcijom Ejmi je uspela da dopre do svoje ćerke, ali i do skoro milion drugih ljudi koji su pročitali njene reči.

Posle velike pažnje koju je primio njen post, Ejmi je bila oduševljena što su mnogi roditelji širom sveta odlučili da prate njen primer, ali je isto tako bila razočarana što su ismevali ime njene ćerke. Zbog toga je u sledećem postu naučila ćerku još jednu lekciju: da ne može da zna nečiju priču i da ne bi trebalo da sudi o njemu.

Povezane vesti

Ejmi je tada otkrila da nije ona izabrala ime za svoju ćerku, jer je Breona zapravo usvojena sa devet godina. Pored toga je istakla da ona nije imala vremena kao drugi roditelji, pa su možda zbog toga njene lekcije jače nego one drugih roditelja.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica