Roditelji uvek preduzimaju sve moguće mere kako bi im dete bilo bezbedno. Sprečavaju ih da odlaze na određena mesta koja mogu da budu opasnost i sklanjaju ih od predmeta koji mogu da ih povrede.

Međutim, nekada nepredvidive situacije mogu biti izuzetno opasne. Upravo to se dogodilo mami Dominik Vudžer iz Arizone koja je usled visokih temperatura odlučila da u dvorištu rashladi svog devetomesečnog sina koristeći crevo za zalivanje bašte.

Majka je stavila dečaka u njegov bazenčić i počela da ga puni vodom iz creva. U jednom trenutku, tačnije, kada ga je slučajno isprskala, dečak je počeo da plače. Neoprezna mama nije ni slutila da je u crevu ostala voda koja je zbog spoljašnje tempereture od 45 stepeni gotovo proključala.

"Pomislila sam da plače jer je ljut. Znala sam da ne voli kada ga voda isprska po licu", objašnjava Dominik i dodaje da je ubrzo shvatila da je nešto mnogo ozbiljnije u pitanju. Dečakova koža odjednom je postala jarko crvena, a takođe su se pojavili i plikovi na strani gde ga je Dominik slučajno poprskala.

Ispostavilo se da je voda u crevu dostigla temperaturu od čak 65 stepeni. Dominik je svog mališana brzo odvezla u bolnicu gde je ustanovljeno da je dobio opekotine trećeg stepena koje su zauzele 30 odsto njegovog majušnog tela.

Naime, deca imaju dosta osetljiviju kožu od odraslih, te je bilo dovoljno 10-20 sekundi da njegovo krhko telo dobije opasne opekotine. 

Na sreću, doktori su utešili mladu mamu rekavši joj da dečak neće imati posledica i da će se njegovo telo oporavati. 

Svakako, Dominik sada upozorava sve roditelje da obavezno provere temperaturu vode u dečjim bazenima, kao i u crevu za zalivanje pre nego što nenamerno dovedu svoju decu u opasnost.