Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pismo majke u čiju ćerku svi upiru prstom: Želim da vaši mališani ovo nauče...

Jedna hrabra mama odlučila je da podeli sa milionima emotivno i dirljivo pismo i tako glasno kaže ono što misli. Nakon čitanja nećete moći da ne zaplačete i da se ne zapitate...

  Izvor: Foto: Facebook

Kortni Helen Mari je majka dvoje dece, međutim, njena mlađa ćerka pati od veoma retkog oboljenja kože Harlequin ichthyosis (HI). Zbog ovog oboljenja njena koža raste sedam puta brže nego kod normalnih ljudi, pa izgleda kao da ima krljušt. Izložena je podrugljivim pogledima, konstantnim pitanjima, upiranjem prstom ili pak glasnim komentarisanjem kako sa njenom ćerkom nešto nije u redu. 

Povezane vesti

Ovako glasi njeno pismo:

"Kada uđemo na igralište tvoje dete upire prstom u moje i glasno viče: 'Mama, pogledaj je!'

Kada stojimo u redu na kasi vaše dete pita: 'Zašto je ona beba toliko crvena?' A vi na to mu samo stavite ruku preko usta i malo pocrvenite od sramote.

U biblioteci vaše dete stoji ispred mog i neprestano bulji.

I received my latest Stitch Fix at the end of Brenna's hospitalization in August, and it was such a nice "pick-me-up"...

Posted by Blessed By Brenna on Tuesday, September 8, 2015

Želim da imate razumevanja, da naučite vašu decu da nije pristojno upirate prstom u nekoga i govoriti o nečijem izgledu.

Volela bih da vašem detetu odgovorite: 'Ne znam zašto je dete crveno, ali svi smo mi različiti i različitost je u redu!'

Želim da naučite decu da ova bolest nije prenosna i da vaše dete može da se igra sa mojim baš kao i sa svakim drugim. To što joj je koža drugačija ne znači da nije jednako zabavna ili zabavnija od druge dece na igralištu.

Povezane vesti

Volela bih da vašoj deci objasnite i da ih nečemu naučite, a ne da preklapate rukom njegova usta jer vas je sramota.

A iznad svega bih volela da češće pričate sa decom o različitostima bilo koje vrste, jer tako ćete sutra naići i na dete sa Daunovim sindromom, autizmom, jednom kraćom nogom ili bez noge. Informišite decu i objasnite im da fizički izgled nije presudan.

Tako se nadam da ćete posle ovoga da nas pozovete da sednemo u parku pored vas, da popričamo ili da dopustite da se vaše dete igra sa mojim."

Kako biste se vi osećali da ste na mestu ove mame? Da li biste tada imali razumevanja za različitosti?

Girl time :)

Posted by Blessed By Brenna on Sunday, March 22, 2015


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica